(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Kombo Yağı – Kombo Butter

 295,00 2.200,00

Kombo Butter. Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Pycnanthus Angolensis Nut Oil (African Nutmeg) Butter

OriginGhana

Açıklama

Kombo Yağı (Butter) Nedir? Faydaları Nelerdir? Ne işe yarar?

Kombo yağı, Afrikaya özgü bir kombo ağacının tohumlarından elde edilen bir yağdır. Tüm cilt tipleri için kullanılabilen bu bitkisel yağ, vitaminler ve esansiyel yağlar açısından zengindir. Kozmetik üretimi proseslerine yeni yeni giren kombo butter, Afrika hindistan cevizi olarak bilinen ağaçtan elde edilmektedir. Tohumların preslenmesi ile elde edilmektedir. Rengi kahve renginden koyu kahverengine kadar değişebilmektedir. Genel olarak katı bir formdadır ancak oda sıcaklığında yumuşak bir dokusu vardır. Eşsiz nemlendirme özelliğinin yanı sıra krem yapımı uygulamalarında kıvam vermesi içinde kullanılmaktadır. Shea yağı, mango yağı ve kakao yağı gibi iyi bir nemlendiricidir. Aynı zamanda içeriğindeki maddelerden dolayı farklı özellikleride vardır.

Faydaları Nelerdir?

Kombo yağının içeriğinde ki vitaminler ve yağ asitleri sayesinde cildin nemini korur, deriyi besler ve pürüzsüz, dolgun bir his verir. Yaşlanma belirtilerini yavaşlatması için cilt bakım ürünlerinde kullanılır. Aynı zamanda çevresel etkenlerin neden olduğu hasara karşı koruyucu görevi görmektedir. Özellikle kuru ciltler için mükemmel sonuçlar vermektedir. Avrupa ve Amerika da krem yapımı hammaddeleri listesinde sıklıkla yer almaya başlamıştır.

Kombo yağı ne işe yarar?

  • İçeriğinde oleik asit ve stearik asit bulunmaktadır. Özellikle bu asitler cildi ve saçları beslemek için idealdir. Cilt nemlendiricileri haricinde saç maskeleri yapımında tercih edebilirsiniz.
  • Kombo butter içeriğinde iridoidler bulunmaktadır. İridoidlerin en önemli özelliği antiinflamatuar ve antimikrobiyal özelliklerinin olmasıdır.
  • Fenoller bakımından zengin olan kombo yağı, antioksidan özelliklerine sahip olmasını sağlamaktadır.
  • İçeriğinde yer alan diğer bir maddeTriterpenlerdir. En önemli özellikleri antiinflamatuar ve yara iyileştirici özelliklerinin olmasıdır.
  • Steroller, cildi yumaşatan ve sağlığına kavuşmasına yardımcı olan etken maddelerdir.

Krem yapımı hammaddeleri için lütfen web sitemizi inceleyin.

 

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

100 gr, 250 gr, 500 gr, 1 kg

Hoşunuza gidebilir…