(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Meyan Kökü Ekstraktı

 30,00 113,00

Meyan Kökü Ekstraktı. Kozmetik üretimi içindir.

Temizle
Stok kodu: MYNEKS Kategoriler: ,

Açıklama

Meyan, Suriye, İran, Kafkasya, kırım, İtalya ve ülkemizde Ege Bölgesi’nde yaygın olarak yetişirken şimdi ise, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine kaymıştır.
Dere kenarları gibi sulak ve nemli yerlerde, kumluk alanlarda yabani olarak yetişen çok yıllık bir bitki türü olan meyan kökü, mor renkte çiçeklere sahiptir.
Şifalı olduğu bilinen meyan kökü, Çin tıbbında yüzyıllar boyu kullanılmaya devam etmiştir.
Kaynatıp şerbeti de yapılan meyan köküyle, tatlandırıcılar ve sabun, şampuan gibi ürünler de yapılabilmektedir.

Ek bilgi

Kaç ml

100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…