(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Parafin Wax

 75,00 700,00

Parafin (Paraffin Wax). El yapımı kozmetik üretimi içindir.

Stok kodu: PARAFWAX Kategoriler: , ,

Açıklama

Parafin mumu – Parafin wax 

Mum hammaddeleri içerisinde mum yapımında en çok kullanılan bileşen katı parafindir. Her ne kadar soya mumu ve balmumu popülerliğini arttırsa da mum yapım malzemeleri içerisinde yeri her zaman sağlam olmuştur. Aslında Kömür ve daha çok petrolden türetilen yumuşak ve renksiz bir maddedir. Oda sıcaklığında katı formda olan parafin wax (mumu), 48 °C’nin üzerinde erimeye başlamaktadır. İlk olarak Almanya’da üretilmiştir. Eskiden aydınlık versin diye kullanılan don yağlarına alternatif olarak bulunmuştur. Kısa zamanda kolay üretilmesi, düşük maliyetli olması ve temiz bir şekilde yanmasından dolayı daha çok tercih edilmeye başlanmıştır.

Parafin nedir?

Renk olarak farklılık gösterebilmektedir. Genel olarak renksiz, beyaz, yada yarı saydam şeklindedir. Erime noktası 48° ila 66° C  dolaylarındadır. Özellikle , mumlarda, kozmetikte ve cilalarda sıklıkla tercih edilmektedir. Parfüm üretiminde çiçeklerden koku çıkarmak içinde kullanılmaktadır. 1867’ li yıllarda ilk petrol kuyusunun açılmasından kısa bir süre sonra petrolden parafin elde edilmiştir. İlk başlarda aydınlatma için kullanılan daha sonra farklı sektörlerde tercih edilmeye başlanmıştır. Parafin mumu bugün mum yapımı haricinde, kayaklarda, mermilerde kullanılmakla beraber gıda sınıfı olan parafinler sakız ve şekerlerde kaplama olarak ta kullanılmaktadır.

 Faydaları

  • Parafin kokuyu daha fazla süre muhafaza etmektedir. Dolayısıyla yakıldığı vakit diğer bitkisel waxlara göre daha yoğun bir koku vermektedir.
  • Kalıplama şekilleri daha basittir. Yapımı daha kolaydır. Soya waxa göre daha kısa sürede soğumaktadır.
  • Parafin mumunun yarı saydam renginden dolayı boyaları daha canlı göstermektedir.
  • Fiyat olarak uygundur. Maliyetleri düşüktür. Aynı zamanda bulunması daha kolaydır.

Parafinin günümüzde ki alternatifi soya mumudur. Soya mumu  bitkisel içeriklidir. Aynı zamanda daha uzun süre yanmaktadır. Bununla beraber fiyatı ve ulaşılabilirliği parafin wax kadar düşük maliyetli ve kolay değildir. Parafine göre daha daha doğaldır ve temizlenmesi daha kolaydır.

Mum Yapım Malzemeleri

Mum yapımında sıklıkla parafin ve soya wax tercih edilmektedir. Ancak sektör büyüdükçe ve doğallıkla ilgili kaygılar arttıkça mum üretiminde kullanılan wax çeşitleri de farklılık göstermeye başlamıştır. Bitkisel içerikli mum tariflerinde en çok tercih edilen wax çeşidi soya mumudur. Ancak bu soyayı, hindistancevizi mumu ve palm mumu ile de karıştırıp üretim de yapılabilmektedir. Bununla beraber web sitemizde farklı mum hammaddelerini görebilirsiniz. Özellikle geniş bir wax portföyümüz bulunmaktadır. Bitkisel waxlarımız ile renklendiriciler ve esanslarımız yüksek kalitededir. Toptan mum malzemeleri satışlarımız mevcuttur. Yüksek alımlarınız için lütfen müşteri temsilcimiz ile iletişime geçiniz.

 

 

Hoşunuza gidebilir…