(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Shea Yağı (Deoderize)

 50,00 160,00

Beyaz renkli kokusuz shea yağı (Deodorized Shea Butter). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Butyrospermum Parkii

Origin : Ghana (Gana)

CAS No : 91080-23-8

Temizle

Açıklama

Büyük miktarlarda mı satın almak istiyorsunuz? Bize ulaşın!

SHEA YAĞI (DEODERIZE)
Beyaz renkli kokusuz shea yağı (Deodorized Shea Butter). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.
Afrika’da yetişen Shea Ağacı’nın Cevizlerinden Gelen Güzellik İksiri…
Güzelliğimiz ve bakımımız doğrultusunda günlük yaşantımızın çok önemli bir parçası haline
gelmiş el yapımı kozmetik ürünleri ve doğal sabunlar, geçmişi M.Ö 6000 yıllarına kadar
uzansa da temizlik denildiğinde ilk aklımıza gelen ürünlerdendir. Her ne kadar aşamaları basit
görünse bile; atölyelerimizde, evlerimizde doğal kozmetik ürünleri yapmaya çalışsak da;
deneyimlerimiz bize gerekli olan şartlar, kullanılan maddeler ve bu maddelerin miktarları iyi
bir doğal sabun ya da kozmetik malzemesi oluşturmak için çok önemli faktörler olduğunu
göstermiştir.
Sabun üretim aşamaları her ne kadar bizlere basit olarak görünse de yapımı için gerekli
şartlar, kullanılan malzemeler ve bu maddelerin miktarları iyi bir ürün oluşturmak için çok
önemli faktörlerdir. Kaliteli ve iyi temizleme özelliğine sahip bir doğal sabun yaparken ham
maddesi ve yanında kullanılacak diğer ürünler için birden fazla parametreye dikkat
edilmelidir.
Hepimiz biliyoruz ki; tüm bitkisel sıvı veya katı yağların kokusu pek de hoş değildir. Bu kokular
üretim aşamasında ayrıştırılması gerekir. Kokusu son üretim aşamasında alınan yağ
“deoderize”dir. Yani beyaz renkli ve kokusuz yağdır. Shea Yağı’da deoderize’dir. Sabun ve
kozmetik üretimlerinde en çok tercih edilen yağ seçeneklerinden biridir.
“Karite” bir diğer adı ile Shea Ağacı; Afrika ülkelerinde, özellikle de Burkina Faso'da yetişir.
cevize benzer ilk meyvesini 10-15 yaşında verir. Shea Ağacı 200 yaşına kadar meyvesini
vermeye devam eder. Shea Ağacı’nın meyvelerinden elde edilen bu Shea Yağı, genellikle
kozmetik alanında kullanılır. Gıda alanında kakao ihtiyacını karşılamak için de tercih edilen
Shea Yağı, nemlendirme etkisi ve kıvam verici özelliği sayesinde oldukça popülerdir.
Shea Yağı tahriş olan, kızaran, hassasiyeti bulunan ve kuruluktan çatlayan cildi besler. A, F, E
ve D vitaminleri açısından zengin bir doğal antioksidan kaynağıdır. Cildi rahatlatma etkisi
vardır. İçeriğindeki A vitamini sayesinde Shea Yağı sivilce ve akne oluşumlarını engellemeye
yardımcı olur. İyi bir nemlendirici kaynağıdır. İçeriğinde bulunan E ve A vitaminleri sayesinde
faydalıdır. Ciltteki kolajen üretimini artırır. Cildi nemlendirir, pürüzsüzleştirir. Cilt lekeleri
üzerinde etkilidir. Çok iyi bir dudak nemlendiricisi de olan Shea Yağı, saç bakımı için de ideal
bir yağdır. Saçların kırılmasını engeller ve koparak dökülmesine mani olur. Hassas ve kuru
ciltler için uygun bir yağdır.
Sabunaria kalitesiyle, Deoderize Shea Yağı’nı stoklarınıza hemen eklemeli, bu popüler
ürünün keyfini atölyelerinizde, evlerinizde ve online satışlarınızda hemen çıkarmaya
başlamalısınız!

Ek bilgi

Kaç kg

250 gr, 500 gr, 1 kg

Hoşunuza gidebilir…