(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Sitronella Yağı – Citronella Oil

 95,00 750,00

Citronella Esansiyel Yağ (Citronella Essential Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Cymbopogon Winterianus herb oil

Origin : Vietnam (Vietnam)

CAS No : 8000-29-1

Üretim Metodu / Method of Production : (Distillation) Distilasyon

 

Sitronella yağı kötü vücut kokularını gidermek için formüllerde kullanılır. Sinek kovucu formüllerde de sitronellanın eşsiz kokusundan faydalanır.

 

Stok kodu: CITRON Kategoriler: , , ,

Açıklama

Sitronella Yağı Nedir? – Citronella Essential Oil ne işe yarar?

Sitronella Yağı (Citronella Essential Oil) Nedir? Cymbopogon nardus olarak bilinen  bitkinin sapından ve yapraklarından gelen Işıltılı Güzellik… Kaliteli ve değerli yağlarla cildimizin her zaman ışıldamasını hepimiz isteriz. Yağların gücüyle derinlemesine beslenen cildimiz için yaptığımız cilt bakımı ritüellerimizde her an farklı ve yeni ürünlerle karşılaşmamız mümkün. Ellerimizin, yüzümüzün ışıldaması ve yumuşacık olmasını sağlayacak iyi ve kaliteli ürünleri her zaman ararız. Bu bitkisel yağ yaygın olarak doğal kokusundan dolayı kozmetik, ev ve parfüm sektöründe kullanılmaktadır. Bazı doğal böcek kovucuların içeriğinde de yer almaktadır. Çin, Endonezya ve Sri Lanka’da yüzyıllardır çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Citronella (sitronella) yağı faydaları nelerdir?

Citronella Essential Oil ne işe yarar?

Sitronella yağının bir çok faydaları bulunmaktadır. Bitkinin yaprakları ve saplarından alınan bu bitkisel yağ antioksidan ve fitokimyasallar açısından zengindir. Asırlardır insanların başlıca güzellik sırlarından biri olmuştur. Asya bitki örtüsü ailesine mensup limon otu olarak bilinen aileden gelmektedir. Citronella Yağı şifa deposu olarak kozmetik sektöründe yapılan doğal sabun, losyon, dudak balmları, şampuan ve krem üretiminde sıkça kullanılmaktadır. Citronella Yağı alpha ve beta iyonlarına sahiptir. “cymbopogon nardus” limon çimeni ya da otu olarak anılan bitkiden elde edilmektedir. Parfümeri ve kişisel bakım ürünlerinde tercih edilir.

Citronella Essential Oil, özel kokusu ve ferahlatıcı etkisi olduğu kadar rahatlatıcılığıyla da bilinmektedir. Cilde olan etkileriyle birçok duş ve vücut nemlendirme kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır. Saç ve cilt bakımında sayısız faydası vardır. Anti-bakteriyel özelliği ile gözeneklerin temizlenmesinde etkili olduğundan sivilcelere iyi geldiği bilinmektedir.

Evde hayvan beslemeyi siz de bizler gibi seviyorsanız; yapılan araştırmalar Citronella Yağı’nın güçlü antifungal özellikleri olduğunu ortaya koymuştur. Citronella Yağı aynı zamanda bitki kökenli bir böceksavar olup 1948 yılından bu yana Amerika Birleşik Devletleri’nde bu kullanım kapsamında tescillidir.

Özet

  • İçeriğinde ki bileşenler; citronella, geraniol, sardunya, sitronellol, neral’dir.
  • Narenciye, odun ve tarçına benzer bir kokuya sahiptir.
  • Yapılan araştırmalarda sivrisinekleri uzaklaştırdığı tespit edilmiştir. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23998314/
  • Antibakteriyel ve antifungal etkilerinden dolayı doğal temizleyici bileşenlerinden biridir. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8099760/
  • Sitronella yağının en popüler olduğu noktalardan biride saçları temizleme ve yumuşatma özelliğidir.

 

 

 

 

 

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…