(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Sodyum Bikarbonat

 25,00 200,00

Banyo topu (banyo bombası) yapımı için.
INCI NAME: SODIUM BICARBONATE
CAS NO: 144-55-8

Temizle
Stok kodu: SODBIK Kategoriler:

Açıklama

SODYUM BİKARBONAT
Banyo topu (banyo bombası) yapımı için.
Son Yıllarda Adını Sıkça Duymaya Başladığımız Bir Efsane! İngiliz Karbonatı…
Karbonatı hepimiz biliyoruz da; eczanelerde, aktarlarda, doğal yaşam şenliklerinde,
festivallerde, AVM’lerde görmeye başladığımız kimyasal adıyla Sodyum Bikarbonat, bilinen
adı İngiliz Karbonatı hakkında pek de net bilgilere sahip olmadığımız enteresan bir
maddeden bahsedeceğiz sizlere…
Kaynakları araştırdığımızda Eski Mısır’a kadar gidiyor Sodyum Bikarbonat’ın öyküsü. Temizlik
etken maddesi olarak o zamanlarda kullanılmış. Günümüzde kozmetik sektöründe banyo
topları, banyo bombaları yapımı için sıklıkla tercih edilen, dahası yapısıyla sporcuların
performanslarını olumlu yönde etkilediği de yapılan araştırmalarda kanıtlanmış durumda.
Son zamanlarda moda haline gelen alkali beslenme akımını hepimiz biliriz. Popülerleşen bu
akım ile İngiliz Karbonatı yani Sodyum Bikarbonat (Soda) alkali su hazırlamakta
kullanılmaktadır. Sodyum Bikarbonat’ın faydaları arasında belki de en önemli faydası
vücuttaki asit oranını aşağıya çekerek asit dengesini düzenlemesidir. Vücuttaki denge
özünde doğal mineraller içeren Sodyum Bikarbonat ile istenilen seviyelere gelirken,
çoğunlukla da zayıflattığı düşünüldüğü için tüketen kesim de az değildir.
İçeriğinde sodyum ve karbonat bulunan karbonat, diş eti kanamalarını durdurduğu, ağız içi
yaraları sısa sürede düzelttiği söylenmektedir. Diş macunu üzerine dökülüp kullanıldığında diş
beyazlatmada aktif bir şekilde rol oynayan, alkali özelliği ile dişlerin renk bozulmalarını da
iyileştirici olan, cilt bakımı temizliğinde önemli rolü olması açısından, sivilce temizliğinde
yoğurt ve limona karıştırılarak kullanılmasından bahsetmeden geçemedik. Tüm bu
alanlardaki faydaları elde etmek için suda seyreltilerek kullanıldığıyla bilinmektedir.
Antiseptik özelliği olan Sodyum Bikarbonat (Soda) vücuda yapılan peeling içinde
kullanılabilir. Vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olan, metabolizmayı
hızlandırdığından yağ yakım sürecinin hızlanmasını sağlayan, spor yaptıktan sonra oluşan kas
ve eklem ağrılarının daha hızlı bir şekilde geçmesini destekleyen, cildin dengesini sağlamada
da etkilerini gösteren bu özelliği sayesinde cilt kuruluğu problemine çözüm olan, saç sağlığını
da desteklediği bilinen İngiliz Karbonatı ciltteki inflamasyonu azaltmak için de belli bir kesim
tarafından kullanılmaktadır. Bu şekilde sivilce oluşumunu engellediği düşünülmektedir.
Bakteri karşıtı olması bu konuda önemlidir. Saç bakımı için kullanılabilen Sodyum
Bikarbonatı 1 çay kaşığı kadar şampuanınıza karıştırdığınızda saçlarınızın her zamankinden
daha temiz bir hale geldiğini kısa sürede ışıl ışıl parladığını da fark edebileceksiniz. Sodyum
Bikarbonat popüler bir temizlik ürünüdür. Bunun yanında koyu renk dudaklara da faydalıdır.
Banyolarınızda keyifli bir esinti sağlayacak banyo topları, banyo bombalarınızı Sabunaria’nın
Sodyum Bikarbonat kalitesiyle yapabilir, online satışlarınıza farkınızı yansıtabilirsiniz…

Ek bilgi

Kaç kg

1 kg, 5 kg, 10 kg

Hoşunuza gidebilir…