(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Xantham Gum

 35,00 280,00

XANTHAN-GUM  XANTHAN-GUM  Kozmetik için uygundur.

Kıvam verici olarak kullanılır.

Temizle
Stok kodu: XANTHAMGUM Kategoriler: , ,

Açıklama

Xanthan gum (Ksantan sakızı)
CAS Number: 11138-66-2
Ksantan sakızı bir polisakkarit olarak kabul edilir. Bunun sebebi şekerin fermente edilmesiyle ve içine belirli bakterileri dahil ederek oluşturulduğundan dolayıdır. Formülasyonu ve sınıflandırması sayesinde başta gıda olmak üzere kozmetik ve kişisel bakım ürünleri için etkili bir koyulaştırıcı ve stabilizatör görevi görür.

Xanthan gum sıvı içerisinde kolayca dağılır ve bir çözelti oluşturur. Xanthan gum cilt bakım ürünlerinde sıkça kullanılır. Asıl görevi koyulaştırıcı, kıvam arttırıcı ve stabilazatör olmasıdır. kullanılır.

Cilt bakımında ksantan sakızı (Xanthan gum)
Ksantan sakızı cilt bakımında hayati bir rol oynar. Bağlayıcı, emülsiyon stabilizatörü, yüzey aktif madde, cilt bakım maddesi ve viskozite arttırıcı madde olarak işlev görür. Kozmetikte koyulaştırıcı olarak bile çalışır. Xanthan gum nemlendiriciler, kremler, losyonlar, sıvı sabunlar, duş jelleri, vücut yıkama ürünleri ve şampuanlar gibi ürünlerde koyulaştırma ve kıvam vermesinden dolayı kullanılır. Ürünlerin kıvamını koyulaştırır ve cildi çok iyi nemlendirdiği kanıtlanmıştır.
Ksantan, sıvıların viskozitesini artırma konusunda mükemmel bir yeteneğe sahiptir. Bu, optimal bir doku sağlar. Ksantan, diğer cilt bileşenlerinin sağlıklı bir formülasyonda birbirine bağlanmasına yardımcı olur.
Bir emülgatör olarak, Ksantan sakızı nemi bağlama yeteneğine sahiptir ve ürünlerin ve bileşenlerinin ayrılmasını önler. Ksantan kullanmanın bir diğer önemli özelliği de koyulaştırıcı olarak kullanılmasıdır. Cilt bakım ürünlerine eşit kalınlıkta bir doku sağlar.
Ksantan nemlendiricilerde, yüz temizleyicilerinde, kremlerde, losyonlarda, vücut yıkamalarında, diş macunlarında ve fondötenlerde kullanılır. %100 doğaldır ve doğal duş jelleri, şampuanlar, kremler ve nemlendiricilerde kullanım için idealdir. Xanthan, cilt bakım özellikleri ile harikadır. Cildin nem seviyesini korumaya yardımcı olan suyu kilitleme özelliğine sahiptir.

Ek bilgi

Kaç kg

100 gr, 250 gr, 500 gr, 1 kg

Hoşunuza gidebilir…