(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Alpha Arbutin – Alpha Arbutin

 85,00 600,00

Alpha Arbutin Kozmetik için uygundur.

INCI Name :Alpha-Arbutin
CAS No: 84380-01-8
Fiziksel Yapısı: Beyaz Toz
Çözünürlük: Suda çözünür

Stok kodu: ALPHARB Kategoriler: , ,

Açıklama

Alfa-Arbutin nedir, ne işe yarar? Alpha Arbutin Faydaları Nelerdir?

Alfa Arbutin (Alpha Arbutin) nedir, ne işe yarar?  Ayı üzmü bitkisinden elde edilen ve cilt bakım ürünlerinde cilt rengini açıcı bir maddedir. Hidrokinon ve glikozun alfa formundan elde edilmektedir. Hiperpigmetasyon ve yaşlılığın neden olduğu cilt lekelerinin görünümünü azaltmaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Çalışma mekanizması melanin üretiminde rol oyanayan tirozinazin enziminin aktivitesini inhibe ederek  gerçekleştirmektedir. Fiziksel görünümü beyaz Kristal formdadır. Suda çözünmektedir. Bununla beraber krem, losyon ve serumlarda sıklıkla tercih edilmektedir. Alfa Arbutin Faydaları nelerdir?

Kozmetikte kullanımı ve faydaları

  • Alfa Arbutin faydaları arasında cildi aydınlatma özelliği gelmektedir. Ayrıca renk bozukluklarını gidermektedir.
  • Oksidatif strese karşı koruma gerçekleştirerek cilt tonunu dengede olmasına yardımcı olmaktadır.
  • Hiperpigmentasyon ve yaşlılık lekeleri görünümünü azaltmaya yardımcı olmaktadır.
  • Cilt için koruma görevi gören antioksidan etkileri vardır.

Araştırmalara göre Alpha Arbutin, C vitamin, niasinamid, salisilik asit ve retinal ile iyi çalıştığını göstermektedir. Bu bileşenlerle birlikte kullanıldığında sinerjik etki ederek hiperpigmentasyonu gözle görülür şekilde azalttığı gözlemlenmiştir. Kozmetik ve cilt bakım üretiminde %2 ye kadar kullanımı güvenli olarak Kabul edilmiştir.

Alfa Arbutin Özet

  • Ana faydaları; cilt tonunu eşitler, koyu lekeleri aydınlatır. Aynı zamanda sivilce izlerinin görünümünü azaltmaktadır.
  • Genel olarak tüm cilt tiplerine uyumlu bir bileşendir.
  • C vitamin ve AHA’larla iyi bir ikili olmaktadır.
  • Düzensiz cilt tiplerine karşı etkilidir.
  • Antioksidan özellikleri vardır.

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

5 gr, 10 gr, 20 gr, 50 gr

Hoşunuza gidebilir…