(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Allantoin

 95,00 700,00

Allantoin Kozmetik için uygundur.

INCI Name : Allantoin
CAS No: 97-59-6
Fiziksel Yapısı: Beyaz Toz
Çözünürlük: Suda çözünür

Stok kodu: ALLANTOIN Kategoriler: , ,

Açıklama

Allantoin Nedir? Ne işe yarar?

Allantoin nedir? Asya ve Avrupaya özgü bir bitki olan karakafes bitkisinden elde edilen bir bileşendir. Ayrıca pancar, buğday ve papatya’da da bulunmaktadır. Bu bileşen yüzyıllardır iyileştirici özelliklerinden dolayı geleneksel tıpta sıklıkla kullanılmıştır. Şampuanlarda, yara izi kremlerinde, sivilce ürünlerinde ve losyon yapımında çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Özellikle hasssas cilde sahip olanlar için etkili bir maddedir. Allantoin ne işe yarar, faydaları nelerdir?

Kozmetik üretiminde Allantoin ne işe yarar?

Allantoin faydaları göz ardı edilmemesi gerekmektedir. Hyaluronik asit seramidler niasinamid ve skualen gibi üst düzey cilt bakım bileşenlerle aynı sınıftandır. En önemli özelliği nemlendirme ve yara izlerini iyileştirmedir. Bununla beraber deri üzerinde ki ölü hücreleri temizler. Bu cilde parlaklık ve renk tonunda dengeleme vermektedir. Aynı zamanda kaşıntı hafifletme özelliği sayesinde krem ve losyonlarda kullanılır.

Allantoinin cilde faydaları nelerdir?

  • Güçlü bir nemlendiricidir. Cildin nem dengesini korur ve nemlendirir. Özellikle kuru ciltler için çok etkili bir bileşendir. 
  • Ölü cilt hücrelerini eksfoliye etmektedir.
  • Hücrelerin su içeriğini arrtırabilmektedir. Böylelikle su kaybının ciltte neden olduğu hasarı önlemiş olmaktadır.
  • Yeni hücre çoğalmasını destekleyerek daha canlı bir cilt rengine sahip olmanıza yardımcı olmaktadır.
  • Ölü hücreleri temizleyerek yeni oluşumlara olanak sağlamaktadır. Bunun sonucunda genç hücreler oluşmaktadır.
  • Aynı zamanda cildi pürüzsüzleştirir ve yumaşatır.
  • Cilde rahatlık ve sakinlik kazandırmaktadır.

Sorular – Cevaplar

  • Allantoin hassas ciltlerde kullanılabilir mi?

Hassas ciltler için mükemmel bir bileşendir.

  • Sivilceye eğilimli ciltler için kullanılabilir mi?

Ölü hücreleri temizlemeye yardımcı olduğu için kızarıklıklara ve izlere iyi geldiği bilinmektedir. Dolayısıyla sivilceli ve akneli ciltler için üretilen ürünlerin içeriklerinde bulunmaktadır.

  • Kuru ciltler için kullanılabilir mi?

Keratolitik özelliğinden dolayı allantoin hücrelerin su içeriğini arttırabilmektedir. Bununla beraber cildi nemli ve dolgun tutabilmektedir.

  • Allantoin kimler kullanabilir?

Cilt tipi ve yaşı fark gözetmeksizin, pürüzsüzlük, eşit cilt dokusu arayan, kuru ve kaşıntılı bir yapıya sahip olan herkes kullanabilir.

Allantoin, silicon ve diğer yumuşatıcılarla beraber kullanıldığı vakit etkinliği daha da artmaktadır. Suda çözünmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

100 gr, 250 gr, 500 gr, 1 kg

Hoşunuza gidebilir…