(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 250 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Deve Dikeni Yağı

 20,00 180,00

Deve dikeni yağı (Milk Thistle Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Silybum marianum (Milk thistle) seeds oil

Origin : Turkey (Türkiye)

CAS No : 84604-20 -6

Üretim Metodu / Method of Production : Cold Press (Soğuk Pres)

Temizle
Stok kodu: DEVEDIK01 Kategoriler: , ,

Açıklama

DEVE DİKENİ YAĞI

Milk Thistle Oil

Mor Renkli Çiçekleriyle Meryemana Dikeni Efsanesi…

Kırların yüksek yerlerinde, dağların sarp kayalık kısımlarında yetişen çöl ve aşırı yaz sıcaklarında çok zorlu koşullarda yaşayabildiği için “direngen” diye de anılan, yüzyıllardır efsanelere yazılmış, Goethe’nin kitabından Yaşar Kemal’in romanlarına, Shakespeare’nin oyunundan Dürer’in tablolarına konu olmuş deve dikenini hepimiz biliriz. Anadolu’da “Kengel”, “Deve Kengeli”, “Süt Deve Dikeni”, “Sütlü Kengel”, “Akkız”, “Şevtekül Meryem” yani mübarek “Meyremana Dikeni” diye de anılmaktadır.

Dağların sarp kayalık kısımlarında, yol kenarlarında ekili olmayan tarlalarda çıkar karşımıza deve dikeni… Çoğunlukla erguvan, bazen de beyaz renkli, güzel kokulu çiçekler açar. Amansız dikenlerle donatılmış, aşırı sıcakta gövdesini sertleştirip dimdik durmayı başarabilen asil bir bitkidir deve dikeni… Dikenleri sayesinde kurtlara, böceklere, kuşlara yem olmaz! Kendisini bu şekilde korur belki de bizler gibi… Antik dönemlerden bu yana Avrupa’da ve Akdeniz ülkelerinde bilinen deve dikeni Almanya’da Meryemana’yı çağrıştıran bir dini simge olarak görüldüğünden dolayı Meyremana Dikeni ismini almıştır. Kızılderililer de “kutsal diken”, “okunmuş diken” olarak anmışlardır.

Bitkilerin çeşitli yöntemlerde sıkılması ile ilde edilen yağ çeşitleri son dönemlerde birçok insan tarafından tercih edilen ürünlerden birisi olmuştur. Tohumundan, kökünden, yaprağından faydalanabildiğimiz binlerce yıldır güzellik konusundan yaptığımız doğal ürünlerimizde büyük bir titizlikle kullandığımız Deve Dikeni Yağı’ da sık tercih edilen yağlar içinde en önemli yerini almıştır. İsminden de anlaşılacağı üzere deve dikeni bitkisinin tohumlarının ezilmesiyle elde edilen bitkisel yağ olan Deve Dikeni Yağı deve dikeninin zengin içeriğini bizlere sunmaktadır.

Deve dikeni detoks ve antioksidan özelliği bulunan yabani bir bitkidir. Deve dikeninde kampesterol gibi çeşitli fitosteroller, silimarin uçucu yağlar, tyramin, flavonit, histamin, reçine amine, albümin ve agmatin bulunmaktadır. Özellikle C ve E vitamini, magnezyum, kalsiyum, potasyum, selenyum, proteinler, doymamış yağ asitleri ve lif zengini Deve Dikeni Yağı’nı banyolarımızda kullandığımız doğal sabunlarınızda, şampuan ve losyonlarda, kremlerde dudak balmlarında ve saymadığımız birçok kozmetik ürünü yapımlarında hiç çekinmeden kullanabilirsiniz.

Şüphesiz güzelliğimiz için yaptığımız ufak dokunuşlar hepimize mutluluk ve keyif verir. Cildimizin yumuşacık ve bakımlı olmasını hepimiz isteriz. Deve Dikeni Yağı ile yapacağınız banyolar; el, yüz ve vücut bakımlarınız gün içerisinde aradığınız temizlik ve huzuru verecektir.

Şimdi bu efsane ürün soğuk pres Deve Dikeni Yağı’nı stoklarınıza eklemenin tam zamanı!

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…