(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 250 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Hardal Yağı

 10,00 90,00

Hardal yağı (Mustard oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Brassica Alba Seed Extract Oil

Origin : India (Hindistan)

CAS No : 84929-33-9

Üretim Metodu / Method of Production : Cold Press (Soğuk Pres)

Temizle
Stok kodu: HARDAL01 Kategoriler: , ,

Açıklama

HARDAL YAĞI

Mustard oil

Saç bakımında doğal ışıltıyı Hardal Yağı ile yakalayın!

Türkiye’de yaygın olarak kullanılmasa da genellikle yerli veya ithal Amerikan tipi, özellikle sevdiğimiz bazı yemeklere sos olarak severek tükettiğimiz sarı ya da beyaz renk hardal bitkisinin tohumundan yapılan Hardal Yağı, özellikle kozmetik sektöründe çokça kullanılan ve en tercih edilen yağlardan biri.

Turpgiller ailesine ait, otsu bir bitki olan hardal otunun ilk yetiştirme yeri Akdeniz Bölgesi olsa da ünlü tıp adamı Hipokrat tıbbi değerleriyle iyi bilinen hardalı, bazı ilaçların yapımında kullanmıştır. Hardalın ilk olarak M.Ö 3000 yıllarında Hindistan’da yetiştiği bilinmektedir. Hardal Yağı tekli doymamış yağ asitleri açısından zengin bir yağdır ve antienflamatuar özelliği vardır. Bu yüzden Hindistan, Roma, Yunanistan gibi ülkelerde uzun yıllardır yaygın olarak kullanılmaktadır.

Omega 3 ve 6 yağ oranlarıyla çok dengeli olması, az miktarda donmuş yağ barındırmasıyla kullanılabilecek en iyi yağ seçeneklerinden biridir Hardal Yağı!

Hardal Yağı çok güçlü ve doğal bir uyarıcıdır. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Bu da ter bezlerini aktive etmesinin sebebidir. A, B kompleks ve E vitaminleri bakımından zengindir.

Hardal Yağı’nın içinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde saçlar için harika etkileri vardır. Parlak, ışıl ışıl saçlar için her banyodan önce Hardal Yağı ile saç diplerine masaj yapmanın, doğal görünümlü saçlara iyi geleceği bilinmektedir. Hardal Yağı kullanılarak yapılan doğal bir sabun ya da şampuan şüphesiz saçlarınızda aradığınız etkiyi gösterecek, fark yaratacaktır.

Krem ve losyon yapımının en aranan ismi Hardal Yağı’nın çatlak dudaklar içinde inanılmaz bir etkisi vardır. Bu yüzden kozmetikte dudak balmları yapımında ilk tercih edilen ürünlerden biridir. Topuk çatlamasına, tırnak kırıklarına, dirseklerin kurumasına, diş bakımına iyi gelen Hardal Yağı mükemmel bir böcek kovucudur.

Özellikle doğal sabun yapımında soğuk pres Hardal Yağı’nın muhteşem etkisini yaptığınız ürünlerinde hemen hissedeceksiniz. Doğanın bize sunduğu en güzel ve naif nimetlerden biri olan Hardal Yağı ile bambaşka yolculuklara çıkmaya hazır mısınız?

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…