(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1250 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Hint Yağı – Castor Oil

 65,00 2.050,00

Doğal Hint yağı (Natural Castor oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

Rafine yöntem ile elde edilmiştir.

INCI : Ricinus Communis Seed

Origin India (Hindistan)

CAS No : 8001-79-4

Stok kodu: HINT01 Kategoriler: , , ,

Açıklama

HİNT YAĞI – Castor Oil

Hint yağı doğal sabun yapımında sıkça kullanılan bir yağdır. Hemen hemen birçok formülde kendine yer bulur. En önemli özelliği sabuna doğal yollardan köpük sağlamasıdır. Sabun yapımında çok fazla oranda kullanılmaz.  Genelde kullanım oranı %5 i geçmez. Aynı zamanda evde yapacağınız bakım ürünlerinde de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Castor oil daha çok saç, kirpik ve kaş bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Hint Yağı ile tarifleri ile el yapımı sabun, el yapımı krem, saç serumu, losyon, scrup, peeling, balm yapıyorsanız yada yapacaksanız kesinlikle elinizin altında bulunmalı. Perakende hint yağı ve toptan hint yağı satışlarımız mevcuttur.

Hint Yağı Nedir?

Hint yağı bitkisinin tohumlarının preslenmesiyle elde edilir. Güzellik ve kozmetik sektöründe çokça kullanmasının nedeni içeriğinde yer alan yüksek oranlı risinoleik asittir. Aynı zamanda Vitamin E, Omega 6 , Omega 9, proteinler ve minareller açısından zengin bir yağ çeşididir. Kastor yağı hafif yapışkan bir yapıya sahiptir. Cildi ve saç derisini nemlendirici özelliği bulunmaktadır. Dolayısıyla saç ve kirpik bakım ürünlerinin içeriğinde çokça yer almaktadır. Ayrıca, bu yağ, yaşlanma görünümünü geciktirmeye yardımcı olan elastin ve kollajen üretimini teşvik eder ve cildinizin genç görünmesini sağlar. (Hint Yağı Nedir?)

Castor oil ne yapar?

Castor oil içeriğinde yer alan risinoleik asit saç derisinde ki pH seviyesini dengeleyerek , kepek ve saç uçlarının yıpranma riskini azaltır. Aynı zamanda bu besleyici yağ saç diplerini besleyen ve saçların uzamasına yardımcı olan yüksek oranda protein, vitamin ve yağ asitleri içermektedir. Eğer daha dolgun kaş ve kirpik istiyorsanız bu yağı kullanabilirsiniz. Güzellik sektörünün vazgeçilmez yağı olan castor düzenli kullandığınız vakit daha canlı, dolgun kaş ve kirpiklere sahip olmanıza yardım edecektir.

Sabun yapımında kullanımı

Sabun yapımında sıkça kullanılanılır. Ne var ki hint yağının doğal sabun yapımında sıkça kullanılmasının iki sebebi vardır. Bunlardan ilki sabuna doğal köpük sağlaması, diğeri sabunun nemlendirici özelliğini arttırmasıdır. Ancak doğal sabun yapımında ideal kullanım aralığı %2 – %5 arasıdır. Daha fazlası sabunun kalitesini bozmaktadır.
Cilt bakımınız için sade olarak kullanabileceğiniz gibi değişik aromatik yağlarla birlikte evde yapacağınız karışımlarlada kullanabilirsiniz. Sizlere birlikte kullanabileceğiniz yağları ve formulleri aşağıda veriyoruz.

• Kastor yağı ve hindistancevizi yağını eşit olarak karıştırıp, kuru cilt bölgesine hergün masaj yapıp iyice yedirin. Yaklaşık 25 – 30 dakika sonra duş alın.
• Hint yağı Saç Serumu
– 3 kaşık Castor Oil
– 1 Kaşık Argan Yağı

Koyu bir şişenin içinde yağları çalkalayın. Ancak yağların iyice karıştığından emin olun.
Kullanımı : Saçlarınıza uygularken damlalık ile kullanmanızda fayda vardır. Saçınıza yapmış olduğunuz karışımı uygulayıp 5 dakika masaj yapınız. Yağ karışımınızın saç deriniz tarafından emildiğine emin olun. 15 -20 dakika sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Ne var ki düzenli uygulandığı vakit değişimi fark edeceksiniz.

•  Saç Serumu
– 3 kaşık Castor Oil
– 1 Kaşık Jojoba Yağı
– 3 damla biberiye yada çayağacı yağı

Toptan Hin Yağı; Daha yüksek kilolarda, varil ve ton bazlı hint yağı siparişlerinizi için lütfen satış ekibimiz ile iletişime geçiniz.

Büyük miktarlarda mı satın almak istiyorsunuz? Bize ulaşın!

Hint Yağı ile tarifler

 


Ek bilgi

Kaç kg

250 gr, 500 gr, 1 kg, 5 kg, 10 kg

Hoşunuza gidebilir…