(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Jojoba Yağı – Golden Jojoba Oil

 30,00 425,00

Jojoba yağı. Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Simmondsia Chinensis Seed Oil

CAS No : 90045-98-0

Üretim Metodu / Method of Production : Cold Press (Soğuk Pres)

Stok kodu: JOJ01 Kategoriler: , ,

Açıklama

Golden Jojoba Yağı – Jojoba oil – Simmondsia Chinensis Seed Oil

Aslında her ne kadar yağ olarak adlandırılsada sıvı bir bitki mumu olarak bilinmektedir. Amerikan yerlileri bu faydalı bitkisel yağı yara ve morluk tedavisinde kullanmışlardır. Jojoba bitkileri yapraklarını dökmeyen çalılardır. Jojoba yağı tohum sıkılarak elde edilmektedir. Kimyasal yapısı diğer bitkisel yağlara göre biraz farklıdır. Çünkü içeriği çoklu doymamış bir mum yapısından oluşmaktadır. Ancak cilt ve saç bakımı için çok faydalı, güçlü bir nemlendiricidir. Kozmetik yapımı sürecinde özellikle saç bakım ürünlerinde çok sevilmektedir. Her ne kadar taşıyıcı yağ olarak sevilsede jojoba oil kendi başınada kullanıldığında çok faydalı özellikleri vardır. Oda sıcaklığında sıvı haldedir. Ancak kış şartlarında donabilmektedir. Özellikle golden jojoba yağı diğer türlerden farklılık arz etmektedir. Donduğu vakit rengi altın sarısına dönen bu özel bitkisel yağ, kalite anlamında diğerlerinden bir basamak üsttedir. Çok uzun bir raf ömrü vardır ve kolay kolay bozulmaz. Sabun yapımı ve şampuan yapımı kozmetik hammaddeler listenizde muhakkak bulunması gereken bir yağdır.

Jojoba Yağı Faydaları Nelerdir?

E vitamin ve B vitamini kompleksi bakımından zengindir. Aynı zamanda krom, çinko ve bakır gibi cilt için faydalı olan bileşenler içerir. Yüksek oranda iyot içermesi diğer güçlü yanlarından biridir. Jojoba yağının cilde faydası nedir sorusunu cevaplandıralım.

Cilde faydası nedir?

  • Cildimizde yağ bezleri bulunmaktadır. Bu bezler sebum adı verilen yağlı ve mumsu bir madde salgılamaktadırlar. Iste bu sebumun yapısı jojoba oil e benzemektedir.cildimiz ve saçlarımız bu sebum üretimi azaldığı yada dengesizleştiği zaman kurur yada çok yağlanır. Ne var ki golden jojoba yağı bu dengenin sağlanmasına yardımcı olan bir bileşendir. Dolayısıyla güçlü bir nemlendiricidir.
  • Jojobanın antiinflamatuar etkisi olduğu bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Yaşlanma karşıtı ürünlerde ve yara tedavisi için üretilen ürünlerde bileşen olarak kullanılmaktadır.
  • İyi bir makyaj temizleyicidir. Yüzünüzdeki kiri, makyajı ve bakteriyi temizlemektedir.
  • İlginçtir ama  tıraj köpüğü yerinede kullananlar bulunmaktadır. Hem kaygan bir ortam yaratıyor hemde, cildi besliyor. Tıraş sonrası cilde yumuşaklık ve nem katıyor.
  • Hassas ciltler için ideal bir yağdır. Tahriş etmez. Aynı zamanda hafif bir yağdır cilt gözeneklerini tıkamaz.

Jojoba Yağının saçlara faydası nedir?

  • Saçların nemlenmesine yardımcı olur.
  • Saç derisini Besler ve güçlendirir,
  • Doğal sebum gibi hareket ederek saçların yumuşak kalmasına yardımcı olur.

Jojoba Yağı Nasıl kullanılır?

  • Golden jojoba yağı saça nasıl uygulanır: saçlarınızı yıkadıktan sonra nemli saça 2-3 damla uygulayabilirsiniz.
  • Yüz nemlendirici olarak, sabah ve gece yatmadan önce yüzünüze 5-6 damla yağ uygulayabilirsiniz. Yüzünüzü yıkamadan yatabilirsiniz.
  • Makyaj temizleme için bir pamuğa yada makyaj temizleme pamuğuna üç ila beş damla yağ ekleyip, makyajınızı silebilirsiniz.
  • Doğal sivrisinek kovucu olarak kullanabilirsiniz. Araştırmalar, jojoba yağı, hindistancevizi yağı, kolza tohumu yağı ve E vitamini yağı kombinasyonunun sivrisinekleri üç ila dört saat boyunca uzaklaştırmaya yardımcı olabileceğini öne sürüyor .

 

Sabunaria olarak doğal kozmetik hammaddeler ve kimyasal hammaddeler satışlarımız bulunmaktadır. Ürünlerimizin sertifikalı tam ve güvenilir içeriktedirler. Toptan kozmetik hammadde alımlarınız olması durumunda lütfen müşteri hizmetlerimiz ile iletişime geçiniz.

 

 

Jojoba Yağı ile tarifler

 


Ek bilgi

AğırlıkYok
Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…