(0543) 923 1370

1-3 günde teslimat / 150 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Kakao Yağı

 29,50 480,00

%100 doğal kakao yağı. Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

Temizle
Stok kodu: KAKAO01 Kategoriler: , , , ,

Açıklama

Theobroma yağı olarakta bilinen kakao yağı, günümüzde çikolata, bisküvi ve pastacılık sektöründe kullanıldığı gibi, kozmetik ve ilaç sektöründe de sıkça kullanılmaktadır. Kakao yağı kakao çekirdeğinden çekilmiş hafif sarımsı, çikolatamsı kokusu olan yenilebilir bitkisel bir yağdır.
Kakao çekirdeği, Orta ve Güney Amerika kıtasında bol miktarda bulunmakla beraber, bölge halkı tarafından yüzyıllardır doğal nemlendirici olarak kullanılmaktadır. Kakao yağının ana aktif asitleri stearik, oleik ve palmitik asitlerdir. Kakao yağında yaklaşık olarak eşit miktarlarda bulunurlar. Kakao yağı içerdiği A, B1, B2, B3, C VE E vitaminleri sayesinde güçlü bir nemlendirici ve onarıcıdır. Kakao yağı aynı zamanda güçlü bir antioksidandır. Cildi dış ajanlardan koruyan bir bariyer oluşturur. Dolayısıyla cildi tahriş edebilecek ve cilde zarar verebilecek dış etkilerden korur.
Kakao yağının mükemmel bir nemlendirici olmasının yanında içeriğinde yer alan doğal atioksidanlar sayesinde çatlamış cildlerde güvenle kullanılabilir. Kakao yağı kolayca deri tarafından emilir ve saatlerce deride kalır.
Kakao yağı yapılan araştırmalarda yaşlanmanın belirtilerini azalttığı, bununla beraber hassas ciltleri yatıştırmaya yardımcığı olduğu görülmektedir.

Ev yapımı dudak balsamı:
Kakao yağı özellikle ev yapımı dudak balsamlarında sıkça kullanılmaktadır. Kakao yağına ekleyeceğiniz portakal, nane gibi yağlarla birlikte kurumuş dudaklarınızı nemlendirmiş olursunuz. Kakao yağı dudaklarınızda bir tabaka oluşturarak nemlenmesini ve yumuşamasını sağlar. Özellikle çok soğuk yada çok sıcak mevsimlerde dudaklarınızı doğal yollarla, kendinizin yapabileceği basit karışımlarla koruyabilirsiniz.

Mükemmel Tıraş Kremi yapar
Kakao yağı traş sonrası mükemmel bir nemlendiricidir. Tıraş sonrası tahriş olmuş cildin onarılmasına yardımcı olur. Tıraştan sonra yetecek katar miktarı sıcak suda etitip yüzünüze masaj yapın. Sıcak suyla birlikte eriyen kakao yağı cildinize çok hızlı bir biçimde etki edecektir. Sonuçlarına inanamayacaksınız.
Kakao yağını aynı zamanda traş losyonunuzada ekleyebilirsiniz. Traş olurken daha pürüzsüz ve daha az rahatsız edici bir traş keyfi yaşamanızı sağlar.

Saçlarınız için kakao yağını güvenle kullanabilirsiniz.
Saçlarınıza hacim katmak istiyorsanız kakao yağı size yardımcı olacaktır.

Kakao yağından vücut kremi yapabilirsiniz.
Kakao yağı yukarıda belirttiğimiz güçlü özelliklerinden dolayı kozmetik sektöründe sıkça kullanılmaktadır. Kakao yağının nemlendirici, onarıcı özelliği ve eşşiz aromatik kokusunu diğer katı yada aromatik yağlarla birleştirip vucut losyonları ve kremleri yapabilirsiniz.

Ek bilgi

Ağırlık Yok
Kaç kg

250 gr, 500 gr, 1 kg, 5 kg, 10 kg

Hoşunuza gidebilir…