(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Kayısı Çekirdeği Yağı – Apricot Kernel Oil

 30,00 425,00

Kayısı çekirdeği yağı (Apricot Kernel Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil

Origin Turkey (Türkiye)

CAS No : 72869-69-3

Üretim Metodu / Method of Production : Cold Press (Soğuk Pres)

Stok kodu: KAYIS01 Kategoriler: , ,

Açıklama

KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞI – Apricot Kernel Oil

Kayısı çekirdeği yağı nedir? inci name? Geleneksel bir Ritüel… Kayısı Çekirdeği Yağı’nın Öyküsü! Yüzyıllardır hakkında birçok şey söylenen, bazılarımızın öve öve bitiremediği kayısı çekirdeği için söylenecek çok sözümüz var! Büyüklerimiz bahçelerde olgun bir kayısıyı keyifle yediğinde, sert kabuklu çekirdeğini önce kurutur sonra kırıp yerlerdi. Hayatları boyunca belki de hiç ilaca gereksinim duymazlardı. Kışları üstlerine hiçbir şey almadan gezerler, kırmızı al yanaklarıyla sağlık doluydular. Kimyasallarla dolu bir dünya hayatımızın içine girdikçe, bazı durumlarda geçmişimizde ne görüyorsak bizler de denemek istemiyor değiliz. Kayısı çekirdeği… Onlar yediler, faydalandılar… Biz de neden yemeyelim, neden faydalanmayalım ki? Kayısı çekirdeği yağı nedir sorusunun cevabı Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte kayısı ağacından özenle toplanır. Kurutulmuş çekirdeklerinin soğuk pres yöntemi kullanılarak yağının çıkartılması ile elde edilmektedir. Cilt için oldukça faydalı bir bitkisel yağdır. Aynı zamanda bununla da kalmayıp cildi nemlendirip, sivilcelerin hızla geçmesine destek olur. inci name: Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil.

Faydaları nelerdir?

Bolca vitamin barındırması sayesinde kayısı çekirdeği bağışıklık sistemini güçlendirici bir etki de yarattığı bilinmektedir. Aynı zamanda Prunus Armeniaca Kernel Oil içinde A, D, K ve E vitaminlerinin yanı sıra B17, başka bir isimle “laetril” adı bir madde yer almaktadır. Bu nedenle kayısı çekirdeği birçok konuda vücudumuzun ve cildimizin yanında yer almaktadır.

Saç ve cilt sağlığı açısından çok önemli bir yere sahiptir. İçerdiği vitamin, mineral ve yağ asitleri sayesinde kozmetik sektöründe en çok kullanılan bitkisel yağlardandır. Kayısı Çekirdeği Yağı kaş, kirpik ve saçta gürleşme sağlamaktadır.

Biliyoruz ki doğal ürünler, günümüzde mutfaklardan cilt bakımına kadar birçok alanda geniş bir yere sahip. Gerek tazesi gerek kurusu ile damakları tatlandıran, şifa dağıtan, zengin bir lif kaynağı olan ve içerdiği vitaminlerle özellikle doğal sabun, krem, losyon, şampuan ve dudak balmlarının aranan bileşeni Kayısı Çekirdeği Yağı’nı listelerinize mutlaka eklemeli,  faydası bol keyfi ile siz de buluşmalısınız!

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…