(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Olivem 300

 65,00 460,00

INCI:  Zeytinyağı PEG-7 Esterleri

Kullanım Oranı:  %1 – 84
Görünüm:  Berrak amber sıvı
Çözünürlük:  Suda çözünür, yağda dağılabilir
Koku :  Hafif, karakteristik
pH (%5’lik Çözelti olarak): %  5 – 7
HLB:  11

CAS Numarası . 226708-41-4

Stok kodu: OLV300 Kategoriler: , ,

Açıklama

Emülgatör nedir? Olivem 300 nedir?

En basit anlatımıyla birbirine karışmayan yağ ve suyun karışmasına yardımcı olan bileşendir. Ne var ki yağ ve suyu bir kaba koysak ve çalkalasak geçici olarak bir karışım elde edilir. Ancak belli bir süre sonra tekrar ayrışırlar. Dolayısıyla emülgatörler burada devreye girerek, karışmayan iki bileşenin karışmasına yardımcı oluyorlar. Olivem 300 (olivem300) nedir sorusunu cevaplarsak, zeytinyağ içerikli, su da çözünebilen bir lipittir.

Olivem 300 ne yapar?

Zeytin türevi olan bitkisel emülgatördür. Suda çözünmektedir. Cilt bakım ürünlerine dahil edildiğinde ürüne nemlendirici ve yumuşatıcı özellik katmaktadır. Hassas ciltlerde kullanılabilmektedir. Bununla beraber uçucu yağları ve parfümleri çözdürmek için de tercih edilmektedir. Ayrıca iyonik olmayan bir emülgatördür.İyonik olmayan emülgatör sınıfı  hassas ciltler için diğer emülgatörlere göre daha çok tercih edilir. Olivem 300 dışında cilt bakımında iyonik olmayan emülgatörlerin örnekleri arasında setearil alkol, stearik asit ve gliseril stearat bulunmaktadır.

Avantajları nelerdir?

  • Yüzey aktif maddelerinin viskozitesinin artmasına yardımcı olur.
  • Şampuanlarda yumuşatma sağlar.
  • Yüzey aktif maddelerin köpürme aktivitesini arttırır.
  • Aynı zamanda nemlendirici özellik vermektedir.
  • Olivem 300 Zeytinyağı türevidir. Dolayısıyla Bitkisel emülgatördür.
  • Vegan içeriktir.

Olivem300 Uygulamalar

  • Köpük banyolarında
  • Şampuanlar
  • Vücut temizleyicileri
  • Banyo yağlarında kullanılabilir. Aynı zamanda banyo yağlarına durulanabilirlik sağlar.

Kullanım Miktarları;

  • Cilt bakımında yumuşatıcı olarak %2 – 5
  • Renkli kozmetikte besleyicilik ve yapışkanlık katmak için %3 – 5
  • Koku çözücü olarak %1 – 10
  • Şeffaf jeller; Nemlendirici madde olarak %0,5 – 1
  • Banyo malzemeleri, yeniden yağlama maddesi olarak %0,5 – 2

 

INCI:  Zeytinyağı PEG-7 Esterleri

Kullanım Oranı:  %1 – 84
Görünüm:  Berrak amber sıvı
Çözünürlük:  Suda çözünür, yağda dağılabilir
Koku :  Hafif, karakteristik
pH (%5’lik Çözelti olarak): %  5 – 7
HLB:  11

CAS Numarası . 226708-41-4

 

Aynı zamanda su/su sistemleri için ortak emülgatör olarak da kullanılabilnektedir. 20°C’de hafif sarı bir sıvıdır.

 

Toptan kozmetik hammaddeleri ve bitkisel yağ satışlarımız mevcuttur. Ürünlerimizin sizler için gerekli olan tüm analiz raporları ve belgeleri mevcuttur. Almak istediğiniz miktarlar web sitemizde satılan miktarlardan fazla ise lütfen fiyat teklifi ve stok bilgisi için müşteri temsilcimiz ile iletişime geçiniz. Toptan kozmetik hammaddeleri fiyatlarımız farklılık göstermektedir.

Ek bilgi

Kaç kg

100 gr, 250 gr, 500 gr, 1 kg

Hoşunuza gidebilir…