(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Sarımsak Yağı – Garlic Oil

 185,00 1.450,00

Sarımsak Esansiyel Yağı (Garlic Essential Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Allium Sativum Bulb

Origin : Mexico (Meksika)

CAS No8000-78-0

Üretim Metodu / Method of Production : (Distillation) Distilasyon

 

Stok kodu: SARMSAK01 Kategoriler: , , , ,

Açıklama

Sarımsak yağı (Garlic Oil) Nedir?

Sarımsak, eskiden beri bir çok toplumun geleneklerinde tedavi edici şifalı bitki olarak ün yapmıştır.(1) Aslında sarımsakla ilgili en eski bilgiler M.Ö. 6. Yüzyılda derlenen Avesta kitabında bulunmuştur. Sümerliler ve Eski Mısır uygarlıklarında tedavi edici, önemli bir ilaç görevi görmüştür. Hatta olimpiyatlar sırasında sporcular daha dayanıklı olsun diye sarımsak verilirmiş. Eski Çin ve Hint uygarlıklarında, sarımsak solunum ve sindirime yardımcı olması için tavsiye ediliyordu. Avicenna Tıbbın Kanunu adlı meşhur kitabında sarımsağı artrit, diş ağrısı, kronik öksürük, kabızlık, parazit istilası, yılan ve böcek ısırıklarının tedavisinde faydalı bir bileşik olarak tavsiye etmiştir. Sarımsak yağı (garlic oil) nedir?

Halk arasında “doğal antibiyotik” diye de anılan sarımsağın faydaları saymakla bitmez. Antibakteriyel özelliği ile de dikkat çeken Sarımsak Yağı (Garlic Oil), bu özelliği sayesinde virüs, mantar ve bakteri nedeniyle oluşabilecek hastalıklara karşı koruması ile de bilinir.  Yağı’nın zengin içeriği, cildimizde istediğimiz gözenek temizlemesini sağlayarak, hiç hoşumuza gitmeyen sivilcelerimize karşı da önlem almamızı da sağlar. Güçlü bir etkiye sahiptir ve güçlü ve doğal saçlar için de son derece faydalıdır.

Sarımsak Yağı Faydaları?

Sarımsak içeriğinde cilt sağlığı için gerekli olan bir takım bileşenler içerir. Bu bileşenler; C vitamini, B6 vitamini, çinko, bakır, selenium ve allisindir. Allisin, antifungal ve yaşlanma karşıtı etkileri olan bir bileşiktir. Antifungal etkisi sadece mantar ile mücadelede değil sivilce karşıtı ürünlerin kullandığı bir etkidir. Ayrıca sarımsakta bulunan kükürt özelliği enfeksiyonlara ve iltihaba karşı etkilidir.

Sarımsak yağının yaşlanma karşıtı etkileride bulunmaktadır. Çünkü güçlü bir antioksidandır. Ciltte oluşan serbest radikalleri azaltma eğilimi gösterir. Cildin kollajen üretimini teşvik eder, böylece daha sıkı ve genç bir görünüme sahip oluruz. Bununla beraber cildi koruyan polifenol içermektedir.

Sarımsak Yağının inci name ; Allium Sativum Bulb Oil dir ve  kozmetik formülasyonlar diğer muadillerine göre türünün tek örneği ve güçlü bir bileşendir. Aynı zamanda sarımsak, piyasada en çok araştırılan ve en çok satan bitkisel ürünlerden biridir.

Allium Sativum Bulb Oil ( Sarımsak yağı)  topikal olarak kullanmak;

Sarımsak yağı cilde direk olarak sürülmemelidir. Muhakkak taşıyıcı sabit bir yağ ile seyreltilmelidir. Direk uygulandığı vakit ciltte tahrişe neden olabilir. Seyretebileceğiniz en iyi yağlar; hindistancevizi yağı, jojoba yağı, tatlı badem yağı ve susam yağıdır.

 

 

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml

Hoşunuza gidebilir…