(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Yer Fıstığı Yağı – Peanut Oil

 30,00 300,00

Yer Fıstığı Yağı (Peanut Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Arachis Hypogaea Seed Oil

CAS No : 8002-03-07

Açıklama

Yer Fıstığı Yağı – Nedir? Faydaları Nelerdir? Ne için Kullanılır? Peanut Oil

Arachis Hypogaea da adı verilen yerfıstığı Güney Amerika’ya özgü bir bitkidir. M.Ö. 3000 yıllarına kadar var olduğunu gösteren kanıtlar vardır. Asya mutfağının önemli bir parçasıdır. Genellikle Çin ve Güney Asya mutfağında yemeklerde kullanılmaktadır. Bitkisel yağın doymuş yağ oranı düşük, tekli doymamış ve çoklu doymamış yağ oranı yüksek olduğundan dolayı yemek pişirmede daha çok kullanılmıştır. Her nekadar yemek pişirmede kullanılsa da kozmetik amaçlı olarak yerfıstığı yağı cilt bakım ürünlerinde de tercih edilmektedir. Yer fıstığı yağı (Peanut Oil), Arachis Hypogaea tohum çekirdeklerinden üretilen bitkisel bir yağ olarak bilinmektedir. Açık bir renge sahiptir. Aynı zamanda hafif bir koku içermektedir. Nemlendirici ve besleyici özelliklerinden dolayı kozmetik hammadde olarak kullanılmıştır. Doğal E vitamini açısından zengin olması özellikle kuru ciltler için üretilen krem ve losyonların içeriklerine girmesine neden olmuştur.

Yer fıstığı Yağı Nedir ? Faydaları nelerdir?

Yer fıstığı yağında bulunan ana asitler Oleik asit (Omega-9) ve Linolenik asit (Omega-6) gibi doymamış asitlerdir. Aynı zamanda Fitosteroller ve Tokoferolleri de içermektedir. Yer fıstığı yağı, sağlık ve dermatolojik faydalarıyla bilinen E Vitamini açısından da zengindir. Dolayısıyla yerfıstığı yağı özellikle kuru ve hassas ciltlere sahip kişiler için üretilen cilt bakım ürünlerinde kullanılmaktadır.

Faydaları nelerdir?

  • Cilde nem verir. Derimiz tarafından kolayca emilen yer fıstığı yağı, ciltte yumuşak bir his bırakmaktadır.
  • İçeriğindeki antioksidan (Doğal E vitamini) özelliği sayesinde cildi besler. Böylece dış etkenlerin verdiği hasara karşı cildin yenilenmesine destek olmaktadır. Dış etkenler olarak; hava kirliliği, güneş ışınları, kimyasal maddeler, sıcak ve soğuk gibi durumları sayabiliriz. Bunlar derimize zarar veren durumlardır. E vitamin içeren bitkisel hammaddeler önemli bileşenlerdir.
  • İçeriğinde ki yağ asitleri cildin daha elastik olmasına yardımcı olmaktadır. Derinin elastikiyeti arttıkça yaşlanma belirtileri yavaşlamaktadır. Elastikiyetini yitirmiş ciltler kurur ve kırışıklık belirtileri başlar.
  • Cildin nemini korur. Trans-epidermal su kaybını azaltarak cildin daha uzun süre nemli kalmasına yardım eder. Derimiz için nemin önemli bir yeri vardır. Daha caclı ve parlak bir cilt için derimizi nemli tutmamız gerekmektedir.

 

 

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…