(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 150 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Avokado Yağı (Organik)

 30,00 150,00

Organik Avokado yağı. Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

Temizle

Açıklama

INCI adı: Avocado Oil Organic (Persea Grattissima Oil)

Son yıllarda popülerliği oldukça artan avokadoyu genellikle salataların içinde veya püre haline getirip kahvaltılarda tüketmeye alıştık. Peki, avokado yağını daha önce denediniz mi ya da faydalarını biliyor musunuz?

Sağlıklı yaşam tutkunlarının eksik etmediği avokado; içeriğindeki yüksek düzeyde iyi yağ ve vitaminler sayesinde sizleri hem içten hem de dışarıdan cilt ve saç bakımınıza yardımcı olarak besler.

Oleik asit denilince aklınıza ilk zeytinyağı gelse de avokado yağı da aynı zeytinyağı gibi oleik asit içerir, neredeyse %70’i kalp dostu tekli doymamış yağ asiti olan oleik asit (omega-9) ‘tir. Ayrıca, yaklaşık %12’si doymuş yağ ve %13’ü çoklu doymamış yağdır. Bu özelliğiyle kozmetik ürünlerinin formüllerinde de tercih edilen en popüler yağ olmayı başarmıştır.

Avokado yağı, içeriğindeki A, C ve E vitaminleriyle cildi besleyerek ihtiyaç duyduğu nemi almasını sağlar, pürüzsüz güzelliğinizi ortaya çıkarır. Cildi nemlendirirken yağlı bir tabaka oluşturmadığı için de birçok nemlendirici kremin aksine ciltte yağlanmaya neden olmaz, bu nedenle yüzünüze parmak uçlarınıza aldığınız bir iki damla yağı gece yatmadan önce masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Eğer ki sildiniz solgun görünüyor ise doğal bir çözüm olan avokado yağı, içeriğindeki mineraller sayesinde cildinize parlaklık kazandıracak ve renk dengesine kavuşturarak bebeksi bir görünüm kazanmasını sağlayacaktır.

PubMed Central tarafından yapılan bir araştırmada  avakado yağında bulunan beta karoten, protein, lesitin, yağ asitleri ve A, D ve E vitaminleri cildinizi nemlendirmeye, zararlı ultraviyole ışınlardan korumaya ve kolejen metabolizmanızı artırmaya yardımcı olur.

Yine PubMed tarafından 2015 yılında yapılan araştırma gösteriyor ki, avakado, çay ağacı, ve jojoba yağlarından oluşan tropikal bir cilt kreminin pozitif antimikrobiyal etkilere sahip olduğu gözlemlemiştir. Bu nedenle avakado yağınızı burada bahsedilen diğer yağlarla birlikte karıştırarak kullanabilirsiniz.

2013 yapılan bir diğer çalışma da avakado yağında bulunan linoleik asit, oleik asit ve diğer doymamış yağ asitlerinin yaraları iyileştirmede hızlandırıcı bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir.

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml

Hoşunuza gidebilir…