(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Organik Kayısı Çekirdeği Yağı – Apricot Kernel Oil

 60,00 825,00

Kayısı çekirdeği yağı (Apr</em>icot Kernel Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI </strong&gt;: <em&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil&lt;/em&amp;amp;gt;&lt;/strong>

CAS No : 72869-69-3

Üretim Metodu / Method of Production : &lt;/strong&gt;&lt;em&amp;gt;Cold Press (Soğuk Pres)</strong>

Stok kodu: ORGKAYISI Kategoriler: , , , ,

Açıklama

Organik Kayısı Çekirdeği Yağı (Apricot Kernel oil) Nedir?

Kökeninin M.Ö. yıllarda Mezopotamya coğrafyasından geldiği düşünülen kayısı meyvesinin çekirdeğinden elde edilen bir yağdır. Çekirdekler içeriğinde %40-50 arası bitkisel yağ barındırmaktadır. Soğuk press yöntemi ile bu yağ elde edilmektedir. Organik Kayısı Çekirdeği Yağı (Prunus Armeniaca Kernel Oil), sabit yağ sınıfında taşıyıcı bir yağdır. Kozmetik sektöründe cilt bakım ürünlerinde sıkça tercih edilmektedir. Kokusu nötr, rengi sarımtırak ve kıvamı çok azdır. Çekirdeğin yağı doymamış yağ asitleri olan oleik asit ve linoleik asitten  bakımından zengindir. Zaten bu kadar cilt bakım ürünlerinde yer almasının sebeplerinden biride budur. Aynı zamanda A, C ve E vitaminleri deposudur. Dolayısıyla bu üç vitamin yan yana gelince yaşlanma karşıtı özellikleri ortaya çıkmaktadır.

Kayısı Çekirdeği Yağının Cilde Faydaları

Daha önce de bahsettiğimiz gibi Apricot Kernel oil, oleik asit ve linoleic asit deposudur. Bu iki asit kayısı çekirdeği yağına nemlendirici güç vermektedir. Aynı zamanda hafif ve cilt tarafından kolay emilebilir olması nemlendirici kremlerde sıkça tercih edilmesine neden olmuştur. Cildi nemlendirir, dolayısıyla nemlenen cilt güçlenir ve canlı tonlara sahip olur. Bununla birlikte aynı etkiyi bu iki asit saç ve saç kökleri içinde yapar.  Kayısı çekirdeği yağı içeren şampuanlar ve kremler iyi bir saç bakım ürünüdür diyebiliriz.

Cilt bakım ürünleri

Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil,  yaygın olarak kremlerde, losyonlarda, serumlarda ve masaj yağlarında bulunur; nemlendirme, yumuşatma ve sağlıklı görünen bir cildi teşvik etme gibi faydalar sunar. Cilde olan doğal ilgisi, onu çeşitli cilt bakımı formülasyonlarında değerli bir bileşen haline getirir.

Saç bakımı yapın;

Hepsini bir kaba koyup karıştırın. Ardından şişeye boşaltabilirsiniz.

Avucunuza bir miktar yağ karışımını dökün. Daha sonra saçlarınıza masaj yapabilirsiniz.

Yöntem

Yağlarınızı bir sürahiye ölçün, birlikte karıştırın ve ardından bir şişeye dökün.

Bu nasıl kullanılır

Bu saç bakımını duştan yaklaşık yarım saat önce uygulamayı deneyin. Daha sonra şampuanla yıkayın.

Kayısı yağının sabunlaşma  değeri nedir ?

Kayısı yağının sabunlaşma değeri 185-195 yani ortalama 190 arasındadır.

NaOH için SAP değeri 0,135, KOH için ise 0,190’dır.

 

Doğal sabun yapımı : Kayısı yağı ve kayısı esansı kullanarak kayısı sabunu yapabilirsiniz. Dolayısıyla kayısı yağının nemlendirici özelliğini sabunda hissetmiş olursunuz. (toptan kayısı çekirdeği yağı)

Toptan Kayısı Çekirdeği Yağı alımlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sabunaria olarak bir çok bitkisel yağ ve kozmetik hammaddesi toptan satışını gerçekleştirmekteyiz. Sizler için en iyi kaynaklardan elde edilen ürünleri buluyoruz. Tüm satışını yaptığımız ürünlerin sertifika ve analizleri mevcuttur.

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…