(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Argan Yağı (Organik) – Organic Argan Oil

 145,00 1.100,00

Organik Argan yağı (Organic Argan Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.</p></p>

<str

ong>INCI : Argania Spinosa Kernel Oil

Origin : USA (Amerika Birleşik Devletleri) , Turkey </em>(Türkiye)</p>

<p><p&gt;<p>&lt;p>&lt;p&gt;<p><p><p><p><p><p><p><p><p><p><p><p><p><p><p><p><strong>CAS No : 223747-87-3 / 299184-75-1

Açıklama

Organik Argan Yağı – Organic Argan Oil – (Argania Spinosa Kernel Oil)

Organik Argan yağı , büyük bir kısmı Fas’ta bulunan, Argania spinose adı verilen ağaçtan toplanan tohumların sıkılması ile elde edilen bitkisel yağ dır. Bu ağaç o kadar değerlidir ki UNESCO tarafından biyosfer rezervi olarak ilan edilmiştir. Dikenli ve yaprak dökmeyen bir bitkidir. Üretimi genelde gıda amaçlı ve kozmetik amaçlı olabilmektedir. Gıda amaçlı üretimde tohumlar kavrulur ve daha sonra preslenir, ancak kozmetik amaçlı da genelde tohumları kavurmadan presleme işlemi yapılmaktadır. Aslında arganın geleneksel olarak üretimi Amazigh kadınları tarafından iki ila üç gün içinde gerleştirilmektedir. Ağaçtan meyveler toplanır ve  posası çıkarılır. Daha sonra çekirdekler kavrulur, macun şekline getirilip yağın çıkarılması için yağ presine yerleştirilmektedir. Böylelikle geleneksel argan oil üretimi gerçekleştirilmiş olur. Ancak özellikle cilt bakım ürünlerinde sıkça kullanılan bileşen olmasından dolayı kozmetik hammadde olarak talebin artmasından dolayı yeni üretim teknikleri geliştirilmiştir. Soğuk pres yöntemi ile organik argan yağı üretimine geçilmiştir. Peki organik sertifikalı argan yağı nedir? Saça ve cilde faydaları nelerdir?

Argan yağı (Argania Spinosa Kernel Oil)  nedir?

Kozmetik amaçlı, soğuk preslenme ile elde edilmektedir. Bitkisel yağ doğrudan cilde ve saça uygunlabilmektedir. Aynı zamanda kozmetik formüllerin bir bileşenide olabilmektedir. Genellikle kozmetolojide cansızlaşmış, kurumuş cildi nemlendirmek için sıkça kullanılmaktadır. Omega 9 (oleik asit) ve Omega 6 (linoleik) esansiyel yağ asitleri bakımından yüksek olan eşsiz bir yağdır. Argan oil içeriğinde %35-40 arasında linoleik asit ve %42-48 arası oleik asit içerimektedir. Bilindiği üzere linoleic acid iltihap ve sivilceye karşı etkinlik gösterebilmektedir. Aynı zamanda cildin nemini arttırmaktadır. Bununla beraber oleic acid , diğer bileşenlerin cilde daha iyi nüfuz etmesine yardımcı olmaktadır.

Saça ve cilde faydaları nelerdir?

  • Argan yağı hızlı emilir ve kalıntı bırakmamaktadır. Dolayısıyla iyi bir nemlendircidir.
  • Doğal bir cilt toniği olarak kullanılabilmektedir.
  • Akne ve sivilce tedavisi için yapılan bakım ürünlerinde bileşen olarak eklenebilmektedir.
  • Yağlı cilt ve saç derinin sebum üretimini düzenlemeye yardımcı olmaktadır.
  • Saçları oksidatif hasarlara karşı koruyabilmeketedir.

Organik Argan Yağı

Bir bitkisel yağın organic olarak Kabul edilmesi için, geleneksel pestisitler ve diğer yan ürünler içermediğinin üçüncü bir tarafça onaylanması gerekir. Bu, bitki yetiştiren çiftçilerin böcek ilacı veya yapay maddeler kullanmadığı anlamına gelmektedir. Dolayısıyla uluslararası sertifika kuruluşları tarafından sertifikalandırılmayan ürünler organik olarak satılamamaktadır. Organik sertifikalı argan yağımız Ecocert/Cosmos tarafından sertifikalıdır.

Canlandırıcı Saç Derisi Serumu tarifi;

Yağları karıştırıp saç diplerine masaj yapabilirsiniz.

Toptan argan yağı satışlarımız mevcuttur. Yurtdışında ki en iyi ve sertifikalı ürünleri sizler için Türkiye’ye getiriyoruz. Analiz ve sertifikaları tam ürünlerimizin toptan kozmetik hammadde ve parekende satışlarını gerçekleştiriyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml

Hoşunuza gidebilir…