(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

D-Panthenol (B5 vitamini)

 120,00 1.000,00

D-Panthenol Kozmetik için uygundur.

INCI Name : PANTHENOL
CAS No: 201-327-3 / 240-540-6
Fiziksel Yapısı: Sıvı
Çözünürlük : Suda çözünür

Stok kodu: PANTHENOL Kategoriler: , ,

Açıklama

D-Panthenol – Provitamin B5

Nemlendirici maddeler, cildi için önemli olan nemi korumak ve derimizin beslenmesine yardımcı olan bileşenlerdir. Cilt bakım ürünlerinin hemen hemen her içeriğinde bir nemlendirici madde yer alır. Kozmetik hammaddeler içerisinde bu kadar öneme sahip olan nemlendiriciler listesinin başında hyaluronic asit yer almaktadır. Ancak tıpkı hyaluronic asit gibi cilt bakım ürünleri hammaddeleri listenizde yer alacak bir nemlendirici vardır ki, adı provitamin B5 veya D-Panthenol yada namı değer Pantenol.

D – Pantenol Nedir?

D-Panthenol pantotenik asidin bir provitaminidir. İki ana bileşenden oluşmaktadır. Bunlar, alkol ve asit. Alkol bileşeni nemi çeker, hapseder ve tutmaya yardımcı olurken, asit bileşeni cilt bariyerini güçlendirmeye yardımcı olmaktadır. B5 vitaminin alkol türevidir. Aynı zamanda B5, Pantotenik asit olarakta bilinmektedir. Pantenol ve Pantotenik asit aynı etkiye sahiptir. Ancak pantenol ciltte oksidasyonla beraber B5 vitaminine dönüşübilmektedir. Dolayısıyla diğer bir ismi olan  Provitamin B5 olarakta bilinmektedir.

 

Provitamin B5 nerede kullanılır?

D-pantenol’ün cilt bariyerini onarma ve korunmasına yardımcı olan mükemmel nemlendirici özelliklere sahip bir maddedir. Genellikle saç bakım ürünlerinin vazgeçilmez bir bileşenidir. Saç cildini mükemmel bir şekilde besler. Saçın nemini dengelemesine yardımcı olmaktadır. Böylelikle daha dolgun ve yumuşak bir özellik katmaktadır. Sıklıkla şampuanlarda, saç kremlerinde , makyaj ürünlerinde ve cilt için nemlendiricilerde tercih edilmektedir. Aynı zamanda Anti-inflamatuar etkileri olması, tahriş olan ciltleri yatıştırması için üretilen cilt bakım ürünlerinde tercih edilmesine sebep olmuştur.

Hyaluronik asit ile iyi bir ikilidir. Aynı zamanda Niasinamid, Askorbik Asit, Retinol, Gliserin ve Seramid gibi diğer bileşenlerle kombinasyon halinde kullanıldığında sinerjistik bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Cildi besler, ince çizgileri düzeltir. Dolayısıyla güzellik ürünlerinde sürekli karşımıza çıkar. Nemlendirme özelliği sayesinde dış etkenlerin sebep olduğu kuruluğa ve hasara karşı bir kalkan oluşturur.

 

Saç Bakımında D-Pantenolün Faydaları

  • Saçların üzerinde incecik bir tabaka oluşturur. Bundan dolayı daha parlak ve ışıltılı bir saç sunar.
  • Saçların elastikiyetini arttırmaktadır. Dolayısıyla daha az kırılan ve güçlü saçlara sahip oluruz.
  • Saçlarımızı yumuşak ve ipeksi görünüme kavuşturur. Aynı zamanda dış etkenlerin yıpratıcı etkilerine karşı saçımızı savunur.

 

Genellikle D-Panthenol kullanım oranı, cilt bakım ürünlerinde %1 ila %10 aralığındaki konsantrasyonlardadır. Ancak kullanılan konsantrasyon, spesifik formülasyona ve amaçlanan kullanıma bağlı olarak değişebilmektedir.

 

Not: Toptan Kozmetik Hammaddeleri satışı gerçekleştirmekteyiz. Yüksek miktarda Toptan D-Pantenol alımları için lütfen bizimle iletişim halide olun.

 

Ek bilgi

Kaç kg

100 gr, 250 gr, 500 gr, 1 kg

Hoşunuza gidebilir…