(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Sodium Cocoyl Isethionate (SCI) – TOZ

 160,00 1.100,00

Sodium Cocoyl Isethionate 

Toz formdadır.

INCI Name : Sodium Cocoyl Isethionate
CAS No: 61789-32-0
Çözünürlük:  Suda çözünür.

Açıklama

Sodium Cocoyl Isethionate – Toz SCI

SCI, cildi kurutmadan hafif, kadifemsi ve zengin bir köpük verir. Ana hammaddesi hindistancevizi yağıdır. Aynı zamanda içeriğinde sodyum tuzu esteri ve Isethionic Asitte vardır. Sodium Cocoyl Isethionate cilt bakımı, saç bakımı ve banyo ürünlerinde etkili bir yüzey aktiftir. Bununla beraber su içermeyen ürünlerde de kullanılmaktadır. Toz sci yüksek köpürme kabiliyeti hem sert hemde yumuşak sularda eşit performans sağlamasına sebep olmaktadır. Anyonik bir yüzey aktif maddesidir. Yani köpük oluşturmada kabiliyetli, saç ve ciltteki kiri, yağı temizlemede etkilidir.

 

Kullanım Yerleri

 

Toz SCI lüks köpürme etkisi ve yumuşatıcı özelliği cildin ve saçların nemli, yumuşak ve ipeksi olmasını sağlar.

 

 

Faydaları;

 

  • Nemlendirme özelliği. Diğer yüzey aktif maddeler gibi tahrişe sebep olmaz. Cildi kurutmaz, zengin ve kadifemsi bir köpük verir.
  • Saç bakım ürünlerinde saçları nazikçe temizlemektedir. Fazla yağı alarak saçların kabarmasını azaltır.
  • Vücudumuzda ve saçımızda biriken her türlü makyaj kalıntısı ve kirden arınmamıza yardımcı olur.
  • Cildin nem bariyerine zarar vermeden cildimizi nazikçe temizler.

 

 

Sodyum Cocoyl Isethionate’in Avantajları

Yumuşaklığı ve çok yönlü kullanılabilir olması sebebiyle diğer yüzey aktiflere göre daha sık kullanılmasına neden olmuştur. Bunun başlıca nedenleri;

 

  • Daha düşük çevresel etkiye sahiptir. Çünkü biyolojik olarak parçalanabilmektedir.
  • Diğer yüzey aktif maddelerine göre tahrişe ve hasara sebep olma ihtimali daha düşüktür. Bundan dolayı hassas ciltler için idealdir.
  • Cilt bakım ürünlerinde aynı zamanda emülgatör görevi üstlenerek farklı bileşenlerin harmanlanmasına yardımcı olmaktadır.
  • Daha sürdürülebilirdir çünkü yenilebilir kaynaklardan elde edilmektedir.
  • Çok yönlülük.

 

 

Çevre için faydaları;

 

  • Düşük biyobirikim potansiyeline sahip olduğu kabul edilir. dolayısıyla bu çevrede birikme ihtimalinin düşük olduğu anlamına gelmektedir.
  • Biyolojik olarak parçalanabiliyor.
  • Hindistancevizi yağı gibi yenilebilir kaynaklardan elde edilmektedir.

 

Cilt bakım ürünlerinde bileşenin konsantrasyon aralığı %10-25’tir. Var olan en yumuşak yüzey aktif maddelerden biridir. Bu özelliğinden dolayı tüm cilt tipleri için uygundur.

Sodyum lauril sülfat gibi yüzey aktif maddelerden uzak durmayı tercih edenler için SCI, sülfat içermeyen uygun bir hammaddedir..

SCI hassas ciltler için güvenle kullanılabilir.

 

 

Kozmetik kullanımı:

Dozaj:
– durulanan ürünlerde %65’e kadar,
– durulanan ürünlerde %17’ye kadar.
Kullanım alanları:
– katı şampuanlar, kalıp sabunlar
– kişisel bakım ürünleri
– bebek deterjanları
– yüz temizleme jeli, tıraş köpüğü

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

100 gr, 250 gr, 500 gr, 1 kg

Hoşunuza gidebilir…