(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Tarçın Kabuğu Yağı – Cinnamon Bark Oil

 75,00 290,00

Tarçın Esansiyel Yağı (Cinnamon Bark Essential Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Cinnamomum Zeylanicum Bark

Origin : Indonesia (Endonezya)

CAS No : 84649-98-9

Üretim Metodu / Method of Production : (Distillation) Distilasyon

Stok kodu: TARCİNKAB Kategoriler: , , , ,

Açıklama

Tarçın Yağı Nedir ? (Cinnamon Bark Oil)

İngilizce ve Arapça’da  “kokulu Baharat bitkisi” anlamına gelen “amomon” veya “qinnamon” terimlerinden adlandırılmıştır. Büyük bir kısmı Güney Asya’da yetiştirilen tarçın yağının iki türü bulunmaktadır. Bunlar; Cinnamomum zeylanicum ve Cinnamomum vervun. Bu bitkilerin kabuklarından veya yapraklarından elde edilmektedir. Dolayısıyla iki çeşit olarak karşımıza çıkar. Eğer kabuklarından yağ elde ediliyorsa Tarçın Kabuğu Esansiyel Yağı, yapraklarından elde ediliyorsa Tarçın Yaprağı esansiyel yağı olarak adlandırılmaktadır. Eski Mısır uygarlıklarından bu yana tarçın en değerli baharatlardan biri olmuştur. Hatta Ayurveda ve Çin tıbbının temelini oluşturmuştur. Eski Mısırda Tarçına sahip olmak zenginlik gösteregesiydi. Tarçın içeceklerde, ekmeklerde, atıştırmalıklarda, tahıllarda hem baharat hemde lezzet katkısı olarak kullanılmaktadır. Doğal kozmetik hammaddeleri içerisinde bitkisel yağlar sınıfının en değerli yağı olan Tarçın yağının cilt ve saç bakım ürünlerinde kullanımını inceleyelim. (Cinnamon Bark Essential Oil)

Tarçın Kabuğu Yağının İçeriği

4 ana bileşeni vardır. Bunlar; Cinnamaldehyde, Cinnamyl Asetat, Eugenol ve Eugenol Asetattır. Bu ana bileşenleri görevleri nelerdir inceleyelim. ( Tarçın Kabuğu Yağı Faydaları Nelerdir?)

  • Cinnamaldehyde : – Tarçın’ın karakteristik ısıtıcı ve rahatlatıcı kokusundan sorumludur. Bununla beraber Anti-fungal, anti-bakteriyel ve anti-mikrobiyal özellikler vermektedir.
  • Cinnamyl Asetat: tarçının o aromatik kokusundan sorumludur. Üretilen parfümlerde kullanılan bir bileşendir. Böcek kovucu ürünlerinde faydalanılmaktadır.
  • Eugenol : Anti-septik, antiinflamatuar ve analjezik özellikleri vardır. Birçok mantarın büyümesini engellemeye yardımcı olmaktadır.
  • Eugenol Asetat : Karanfili anımsatan tatlı, meyveli, balzamik bir koku Aynı zamanda antioksidan özellikten sorumludur.

 

Tarçın Kabuğu Yağı Faydaları Nelerdir?

  • Cilt ve saç sağlığı üzerinde inanılmaz etkileri olan Cinnamon Bark Oil , kullanılmadan önce muhakkak bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmelidir. Çünkü yağın konsantrasyonu çok fazladır. Taşıyıcı yağ mümkünse kolay emilebilen hafif bir yağ olan tatlı badem yağı, susam yağı, jojoba yağı olabilir.
  • Yağının vücuda olduğu kadar zihnede faydası bulunmaktadır. Özellikle aromaterapilerin vazgeçilmez yağlarından biri olmuştur. Bunun yanında difüzörde de kullanıldığında, etkili ve sakinleştirici bir ruh haline gelmenize yardımcı olur.
  • Yağın antioksidan özellikler bir miktar derimizi iç ve dış serbest radikallere karşı korumaktadır. Yapılan araştırmalarda  yağın serbest radikalleri temizleme aktivitesi ylang ylang, çay ağacı ve kekik yağlarına göre daha fazla olduğu ortaya konulmuştur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…