(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Adaçayı Yağı – Sage Oil

 90,00 340,00

Adaçayı Esansiyel yağ <em>(Sage Essential Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Salvia Officinalis

Origin : Turkey (Türkiye)

CAS No : 8016-64-6

Üretim Metodu / Method of Production : (Distillation) Distilasyon

Stok kodu: ADA01 Kategoriler: , , ,

Açıklama

Adaçayı Esansiyel Yağı Nedir? Adaçayı yağının faydaları nelerdir?  Sage Essential Oil

Adaçayı Akdeniz’e kıyı ülkelere özgü aromaterapik etkileri olan, ferahlatıcı ve keskin bir kokuya sahip bir bitkidir. Dolayısıyla adaçayı Akdeniz ülkelerinin mutfak kültürlerinde etkiler bırakmıştır. Kızılderililerin ritüellerinde yerini almıştır. Modern tıbbın olmadığı dönemlerde buharından ve yağından faydalanılmıştır. Eski çağlarda temizlikte kullanılmış, zararlı haşereleri engellediği düşünülmüştür. Sage Essential Oil, Cilt bakım ürünü olarak kullanılmış, yaşlanmanın etkilerini yavaşlattığına inanılmıştır. “Kurtarmak” anlamına gelen “salvareden’den” adı türetilen adaçayı kendisini tarihten günümüze kadar süreçlerde ispatlamış ve bu ününü boşu boşuna almamıştır. Adaçayı esansiyel (uçucu) yağı, Salvia officinalis bitkisinin yapraklarından buharla damıtılarak elde edilmektedir. 

Adaçayı yağının faydaları nelerdir?

Bitkinin bileşenleri, cilt bakım ürünlerinde onu farklı bir konuma getirmektedir.  Adaçayı yağı bu gücünü linalol, limonen, kafur, 1,8-sineole, ve diğer bir çok bileşenlerinden almaktadır. Antioksidan, antiinflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. dolayısıyla cilt üzerinde ki bakterilerin çoğalmasına izin vermez. aynı zamanda anti fungal özellikleri ile de bilinmektedir. Mantar tedavisi için üretilen losyon ve kremlerin bir çoğunun bileşeninde adaçayı esansiyel yağı bulunmaktadır. Adaçayını cilt bakım ürünü olarak kullanmanız size farklı bir deneyim yaratacaktır. Özellikle ayak bakımı için yapacağınız karışımlarda muhakkak formüllerinizde yer almalıdır. Haşerelere karşıda bir kalkan oluşturan bu bitkisel yağ doğal yöntemle sizi korumaktadır.

Vücudunuzda rahatlatıcı ve gerginliğinizi alıcı bir etki bırakır. Spordan sonra vücudunuz için yapacağınız yağ karışımlarıyla kullanırsanız kendinizi daha rahat hissetmiş olacaksınız. yağın içerisinde yer alan rosmarinik ve karnosik asit bileşenleri dış etkenlerin neden olduğu ciltteki zararlara karşı koruyucu görevi görmektedir. Serbest radikaller adı verilen bu dış etkenler cildimizi kurutur ve elastikiyetini kaybetmesine neden olur. Aynı zamanda içeriğinde yer alan Rosmarinik bileşeni kollajen üretimini teşvik ettiği araştırmalarda ortaya çıkmıştır.

Oda kokusu olarak adaçayı esansiyel yağı

Difüzör ve oda kokularında kullanıldığı vakit rahatlatıcı ve sakinleştirici etkileri olduğu bilinmektedir. Lavanta yağı ile karıştırıldığında odanızda farklı bir koku meydana getirmiş olursunuz.  Aynı zamanda ufak düzeyde de olşa haşerileri uzak tutmaktada faydalıdır.

Adaçayı yağı esansiyel bir yağ olduğu için direk cilde uygulanmamalıdır. Muhakkak taşıyıcı bir yağ ile seyreltilmelidir. En ideal taşıyıcı yağlar, hindistancevizi yağı, tatlı badem yağı, jojoba yağı ve kayısı çekirdeği yağıdır. bu yağlar hem hafif hemde kolay emilebilir yağlardır.

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml

Hoşunuza gidebilir…