(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 200 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Çay Ağacı Yağı

 25,00 385,00

Çay ağacı yağı (Tea tree oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Melaleuca Alternifolia Leaf

Origin : Australia (Avustralya)

CAS No : 68647-73-4

Üretim Metodu / Method of Production : (Distillation) Distilasyon

Temizle
Stok kodu: CAYAG01 Kategoriler: , ,

Açıklama

ÇAY AĞACI YAĞI

Tea tree oil
Doğanın Üstün Hediyesiyle Kendinizi Şımartın!
Dünyada sudan sonra en fazla tüketilen içecek çay olmasına karşılık, dünya ülkeleri arasında kişi başına düşen miktar açıcından en fazla çay içen ülke şüphesiz Türkiye’dir. İnsanlarımızın neredeyse %80’i çay tüketmektedir. Çay ağacı Avustralya’ya özgü 200 civarı yeşil ağaçtan ve çalıdan oluşur. Güneydoğu Queensland’ın kuzey kıyılarında ve aynı zamanda da akarsular boyunca, bataklık düzlüklerinde yetişen bir bitki türüdür.
Çay Ağacı Yağı “melaleuca alternifolia” diğer adı ile “Hint Defnesi” olarak bilinen bitkinin yapraklarından elde edilen bir uçucu yağdır. Çay Ağacı Yağı ismini bu bitkinin yapraklarının çay yapımında kullanılmasından almıştır. “Melaleuca Yağı” olarak da bilinmektedir. Çay ağacının bezleri yağ bakımından çok zengindir. Bu yüzden Çay Ağacı Yağı yüzyıllardır çeşitli özellikleri nedeniyle özellikle doğal sabun yapımında losyon, krem, şampuan, dudak balmları gibi doğal ürünler için kozmetik sektöründe kullanılmaktadır. Cilt ve saçlar için çok faydalıdır.
Çay Ağacı Yağı’nın içeriğinde terpinen‐4‐ol, γ‐terpinene, 1,8‐cineole, α‐terpinene, α‐terpineol, p‐cymene, ve α‐pinene maddeleri bulunmaktadır. Bu maddelerin kompozisyonuna bakıldığında, bilimsel makalelerin ışığında antiseptik ve antiinflamatuar etkinliğin ön plana çıktığı söylenebilir. Kozmetik alanında Çay Ağacı Yağı denildiğinde akla ilk gelen cilt tipi, karma-yağlı ciltler olmaktadır. Çay Ağacı Yağı’nın genel etkinliği ve kimyasal içeriğinin özellikleri nedeni ile, özellikle akneye eğilimli cilt tipleri için hazırlanan krem, tonik serum, ya da temizleyicilerin formülasyonlarında çeşitli oranlarda Çay Ağacı Yağı kullanılmaktadır.
Doğanın üstün hediyelerinden biri olan Çay Ağacı Yağı’nı yaptığınız hediyelerde çok rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çay Ağacı Yağı ile gelen güzellik aradığınız kaliteyi sizlere sunacaktır!

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…