(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

D-Limonene

 130,00 475,00

Kozmetik üretimi içindir.

Cas no:8028-48-6

Incı Name: D-Limonene
class=”yoast-text-mark” />class=”yoast-text-mark” />class=”yoast-text-mark” />class=”yoast-text-mark” />class=”yoast-text-mark” />/>Origin: Germany

Stok kodu: DLMN Kategoriler: , ,

Açıklama

D-Limonen (D-Limonene) nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir?

D-Limonen nedir, ne işe yarar? Portakal, limon ve greyfurt gibi turunçgillerin kabuğunda doğal olarak yer alan bir terpendir. Narenciyelerin kendine has kokusu ve tadı sebebiyle sıklıkla besin takviyelerinde, tatlandırıcılarda ve cilt kremleri içeriklerinde kullanılmaktadır. Ayrıca limonen’de antioksidan etki ve temizleme özelliği bulunması özellikle cilt bakım üretimlerinde tercih edilmesine neden olmuştur. Bununla beraber formülasyonlarda aktif maddelerin deri tarafından kolay emilmesine yardımcı olmaktadır.

Cilt bakım ürünlerinde kullanımı

Limonen’in 3 farklı formu vardır ve baskın formu D limonendir. Örnek vermek gerekirse portakal yağının içerisinde %98’lere kadar bu bileşen bulunmaktadır. Diğer formları;

  • L-Limonen
  • DL-Limonen

Daha önce belirttiğimiz gibi tatlı portakal, acı portakal, greyfurt, mandalina, bergamot ve limon yağlarının ana bileşenidir ve yüksek oranda bulunmaktadır.

  • Portakal esansiyel yağı %95
  • Mandalina esansiyel yağı %75
  • Bergamot esansiyel yağı  %45
  • D-Limonen Faydaları arasında temizleme özelliği ön plana çıkmaktadır. Su içermeyen el temizlik ürünlerinin içeriğinde sıklıkla karşımıza çıkmaktadır.
  • Bununla beraber antioksidan özelliği ile de bulunmaktadır.
  • Oksidasyonu engellemektedir. Dolayısıyla ürünlerin raf ömrünü arttırabilmektedir.
  • Geçirgenlik arttırıcı özelliği ile bileşenlerin emilimini arttırabilmektedir.
  • Cilt bakım ve gıda da aroma verici özelliği içinde tercih edilmektedir.

Toptan  satışı

Toptan Limonen satışlarımız mevcuttur. Almak istediğiniz miktarlar fazla ise müşteri temsilcimiz ile iletişime geçebilirsiniz. Diğer kozmetik hammadde ihtiyaçlarınız için de bilgi alabilirsiniz.

Ek bilgi

Kaç kg

100 gr, 250 gr, 500 gr, 1 kg

Hoşunuza gidebilir…