(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Mandalina Yağı – Mandarin Oil

 120,00 815,00

Mandalina (Yeşil) Esansiyel Yağı (Green Mandarin Essential Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

Distilasyon Yöntemi İle Elde Edilmiştir

INCI : Citrus Nobilis Peel

Origin : Italy (İtalya)

CAS No : 84929-38-4

 

Cildinizi yenileme özelliği ile Mandalina Esansiyel Yağı, cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olmak için krem ve losyonlarınızda  kullanılabilirsiniz.

Stok kodu: MANDARIN Kategoriler: , , ,

Açıklama

Mandalina Yağı Nedir? Faydaları nelerdir? Ne işe Yarar? Mandarin Oil

Mandalina esansiyel yağı (mandarin oil) nedir? Narenciye ailesine ait olan ve en tatlı ve sakinleştirici özelliği en fazla olan bitkisel içerikli yağlardan biridir. Kabuklarının preslenmesi ile elde edilen bir yağdır. Rengi diğer narenciyelere benzer şekilde turuncudur. Aynı zamanda hoş bir kokucu vardır. Mandalina esansiyel yağının tarihi o kadar eskidir ki, binlerce yıl önce Çin tıbbında kullanıldığı bilinmektedir. Özellikle aromaterapilerde ve cilt bakım ürünlerinde vazgeçilmez kozmetik hammaddesi olmuştur.  Bu bitkisel aromatik yağ uzun zamandan beri çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Kozmetik üretimlerden kolonyalara kadar geniş bir alanı kapsamaktadır. Aynı zamanda tatlandırıcı, aroma verici ve gazlı içeceklerde de tercih edilmektedir. Oda kokusu yapımında ve aromaterapide yasemin, sardunya, bergamot, limon kabuğu ve greyfurt gibi yağlarla harmanlandığında harika kokular ortaya çıkmaktadır. Mandalina esansiyel yağının faydaları nelerdir?

Mandalina esansiyel yağının faydaları nelerdir?

Mandarin oil, bir çok özelliği ile ön plana çıkmaktadır. Özellikle yağ çok hafif bir yağdır. Cildin aydınlanmasından sivilcelerin azalmasına ve özellikle aromaterapi uygulamalarında sıklıkla tercih edilmektedir. Cildin aydınlanmasına ve yağlı cildin dengesini bulmasına etki etmektedir.

Ne işe yarar?

  • Stres ve uyku bozukluğuna iyi geldiği yapılan araştırmalarda ortaya çıkarılmıştır. 2008 yılında yapılan araştırmalarda Mandarin oil, stress ve uyku bozukluğu üzerinde ki etkileri ortaya konulmuştur.
  • Sivilcelere ve çatlaklara iyi geldiği bilinmektedir. Bakteri ve mantar gelişimini engelleyerek cildin sağlığını korumanıza yardımcı olmaktadır.
  • Doğal temizlik ürünlerinde kullanılabilmektedir. Doğal temizlik ürünleri yapmak istiyorsanız hem hoş kokusundan dolayı hem de antibakteriyel özelliklerinden dolayı mandalina yağı tam size göre. Temizlik ürünlerinde çay ağacı, kekik, biberiye ve limon kabuğu yağı gibi bitkisel yağlarla birlikte tercih edilmektedir.
  • Odanınızın ve evinizin güzel kokması için oda kokularında ve difüzörlerde sıklıkla tercih edebilirsiniz.
  • Doğal sabun yapımı ve Masaj mumu yapımı için ideal bir esansiyel yağdır.

Mandalina yağını kullanmadan önce muhakkak taşıyıcı bir yağ ile seyreltmelisiniz. Kuşburnu, jojoba, tatlı badem ve hindistan cevizi yağı iyi bir seçenek olacaktır.

Diğer bitkisel yağlarımızı web sitemizden inceleyebilirsiniz.

 

 

 

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml

Hoşunuza gidebilir…