(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Organik Portakal Kabuğu Yağı – Orange Peel Oil

 70,00 900,00

Portakal yağı (Sweet Orange Essential Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Citrus Aurantium Dulcis

CAS No : 8028-48-6
Üretim Metodu / Method of Production : Cold Press (Soğuk Pres)

Açıklama

Organik Tatlı Portakal Kabuğu Yağı Nedir? – Organic Sweet Orange Oil

Portakala kabuğu yağı denildiği zaman genellikle akla gelen tatlı portakal esansiyel yağıdır. Citrus sinensis cinsinden elde edilen bir bitkisel yağdır. Orange oil, eşsiz bir özü ve canlandırıcı bir aromatik yapısı vardır. Etkili bir antiinflamatuar, antibakteriyel ve anti fungal özellikleri bulunmaktadır. Dolayısıyla yüzyıllardır hem tıbbi hemde güzellik amaçlı kullanılmaktadır. İçeriğinde yüksek düzeyde limonene bulunmaktadır.  Limonene, önemli bir antioksidandır. Sweet orange oil güçlü aroması ve antibakteriyel özelliklerinden dolayı losyon, gargara,sivilce ve şampuan gibi bir çok kozmetik ürünlerin bitkisel hammadde bileşeni olmuştur. Organik portakal kabuğu yağı, cilt bakım ürünlerinize organik katkı sağlayacak güçlü bir bileşendir. Portakal yağı faydaları nedir diye sorulduğu vakit, birkaç önemli noktaya değinmekte fayda var.

 Faydaları nelerdir?

Güçlü bir antioksidandır. Çünkü içeriğinde limonene bulunmaktadır. Aynı zamanda limonene kadar olmasada  β-MYRCENE, α-PİNENE, CITRONELLOL ve GERANİOL da bulunmaktadır. β-MYRCENE ve α-PİNENE’nin antiinflamatuar ve antiseptik özellikleri vardır. CITRONELLOL’ün mantar önleyici , yatıştırıcı, antioksidan ve antimikrobiyal ve nihayet GERANİOL’ün ise analjezik ve antiseptik etkileri bulunmaktadır. Tüm bu bileşenler yağının yapısını oluşturmaktadır. Bu yüzden kozmetik hammaddeleri içerisinde sevilen bir bitkisel yağdır.

Portakal Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

  • Cildimizi korur. Çünkü  yağında bol miktarda antioksidan bileşenler ve C vitamin vardır. C vitamin özellikle koyu lekeler ve kırışıklıklara karşı mücadelede önemli bir maddedir. Bunun en büyük etki mekanizması kolajen üretimini teşvik etmesinden gelmektedir. 
  • Akne ve sivilceye karşı mücadele ve tedavisinde diğer bileşenlerle kullanılan bir içeriktir. 

Aynı zamanda organik portakal kabuğu yağı iyi bir uyku için size faydalı olabilir. 2015 yılında yayınlanan esansiyel yağların sistematik bir incelemesi, uykusuzluğa karşı faydalı yağlar listesine dahil etmiştir . 

Hemen hemen tüm diğer yağlarla uyumludur. Bu nedenle gevşeticiler, temizleyiciler, arındırıcılar da dahil olmak üzere her türlü yağ karışımına eklenebilmektedir. Bunu birleştirmeyi deneyebileceğiniz bazı esansiyel yağlar şunları içerir:

 

Portakal uçucu yağı nasıl kullanılır?  tek başına cildinize sürmenizi önermiyoruz. Dolayısıyla hindistancevizi yağı yada jojoba yağı ile seyreltilerek kullanılması gerekmektedir.

Toptan bitkisel yağ siperişleriniz için lütfen satış temsilcilerimiz ile iletişime geçiniz.

 

 

 

 

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…