(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Havuç Tohumu Yağı

 30,00 320,00

Havuç tohumu yağı (Carrot Seed Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Daucus Carota Sativa Seed Oil

CAS No : 8015-88-1 / 84929-61-3

Üretim Metodu / Method of Production : Cold Press (Soğuk Pres)

Temizle
Stok kodu: HAVTOH01 Kategoriler: , ,

Açıklama

HAVUÇ TOHUMU YAĞI

Carrot Seed Oil

Toprağın Havuç Tohumuyla Olan Güzellik Dansı…

Havuç tohumunun havuçtan daha fazla vitamin ve mineral içerdiğini biliyor musunuz? Çok severek tükettiğimiz havuç kadar, havuç tohumun da faydası saymakla bitmiyor!

Havuç Tohumu Yağı’ndan bahsederken, tam olarak hangi konudan bahsedildiğini iyi bilmek gerekli. Onun hakkındaki araştırmalar biraz eksik olsa da, bazı araştırmalarda Havuç Tohumu Yağı’nın havuç tohumlarının soğuk presten geçirilmesi ile üretilmesi gerekliliği belirtiyor.

Tam da bu aşamada özellikle doğal sabun yapımı, krem, losyon şampuan ve balmlarda soğuk pres ve kaliteli Havuç Tohumu Yağı ile yaptığınız ürünler istediğiniz sonuçları kısa sürede almanızı sağlayacaktır.

Bünyesinde barındırdığı A, C, K vitaminleri, pantotenik asit, potasyum, folik asit, demir, bakır, magnezyum sayesinde havucun vücuda son derece önemli faydaları olduğunu, kuvvet verdiğini, vücuttan kaybolan mineralleri yerine koyduğunu hepimiz biliyoruz. Kök sebze olan havucun oluşumunun ilk evresi olan tohumundan genellikle yağ elde edilmektedir.

Maydanoz ailesine ait olan havuç tohumu gri ve yumuşaktır. İçeriğinde yüksek oranda beta karoten içermesinden dolayı Havuç Tohumu Yağı özellikle kozmetik sektöründe doğal sabun yapımında sıkça kullanılmaktadır.

Geleneksel olarak Havuç Tohumu Yağı cilt ve saçın nemlendirilmesi için kullanılmaktadır. Onun bu özelliğine dair henüz bir araştırma mevcut olmasa da, haricen kullanımı güvenlidir ve fayda gösterebilmektedir. Antioksidan özellikleri nedeniyle cilt ve saçları zarardan koruyacağı kesindir.

Yağ dünyasının az duyulmuş olsa da kahramanı olarak nitelendirebileceğimiz Havuç Tohumu Yağı pek çok popüler kullanım alanına karşın, aynı zamanda cilt bakımında da değerlendirilebilir ve doğal bir saç nemlendirme ürünüdür. Antioksidanlar bakımından da zengin olan Havuç Tohumu Yağı, şüphesiz geçmişte olduğundan çok daha fazla ilgiyi hak ediyor!

 

Havuç Tohumu Yağı ile tarifler

 


Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…