(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Kabak Çekirdeği Yağı – Pumpkin Seeds Oil

 25,00 300,00

Kabak Çekirdeği Yağı (Pumpkin Seed Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Cucurbita Pepo Seed Oil

<p>&amp;lt;p><p><p><p><p><p><p><p>CAS No : 8016-49-7

Açıklama

Kabak Çekirdeği Yağı Nedir? (Cucurbita Pepo Seed Oil)

Pepita yağı olarakta bilinen Kabak Çekirdeği Yağı (Pumpkin seed oil) bitkisel ve esansiyel bir yağdır. Kabak çekirdeklerinin preslenerek elde edilmektedir. Saç ve cilt bakımında efsane olan argan yağı, jojoba yağı, hindistancevizi yağı ve çay ağacı yağı ile aynı klasmandadır. Çünkü içeriği bol miktarda besleyici vitamin ve minerallerle donatılmıştır. Bitkisel yağlar içerisinde saygın bir yeri vardır, dolayısıyla kozmetik hammaddeleri listenizde her zaman bulunması gereken bir bileşendir. (Toptan kabak çekirdeği yağı)

Kabak çekirdeği yağının cilde faydaları?

Kabak Çekirdeği Yağı Nedir?

Antioksidan, vitamin ve esansiyel asitleri bakımından zengin olan Pumpkin seed oil, cilt tonunu iyileştirmeye, sivilcelerle mücadeleye, tahriş ve kızarıklığı azaltmaya kadar bir çok faydası bulunmaktadır. Dolayısıyla bir çok cilt bakım ürünlerinin içeriğinde yer almaktadır. Bu faydaları  veren içerik nelerdir inceleyelim.

  • Linolenik asit (omega-3): omega 3 ler uv ışınlarının vermiş olduğu tahrişi azaltabilir. Bununla birlikte güneş ışınlarının sebep olduğu yıkıma karşı cildi nemlendirir ve yaşlanma belirtilerini yavaşlatabilir.
  • Linoleik asit (omega-6): Sivilceye ve akneli ciltlere iyi geldiğinin iddia edilmesinin en önemli nedenlerinden biri. Çünkü linoleik asit cilt üzerinde eksfoliyant etki gösterir. Dolayısıyla linoleik asit seviyesi yüksek olan kişilerin genelde sivilce problemleri düşük olur.
  • Steroller: antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Aynı zamanda hücre yenilenmesine ve UV ışınlarının cilt üzerindeki hasarını azaltmaya yardımcı olur.
  • Tokoferoller: Güneş ışınlarına karşı koruyucu görev üstlenen diğer bir bileşendir. Cilt ürünlerine eklendiği vakit UV ışınlarının maruz bıraktığı serbest radikallerle savaşır. Böylelikle cilt kurumasının ve cilt hasarının önüne geçmiş oluruz.
  • C vitamini : Kabakçekirdeği yağında bulunan cilde ve saçlara faydalı bir vitamindir. Hidrasyonu iyileştirir, hasarlı cilt hücrelerini yeniler ve göz altı kırışıklıklarının azalmasına yardımcı olur.
  • Ayrıca kabak çekirdeğinin içeriğinde çinko, magnezyum ve potasyumda bol miktarda bulunmaktadır.

 

Kabak çekirdeği yağının saçlara faydaları?

  • Saçların nemlenmesini sağlar, aynı zamanda nem kaybını önler.
  • Saçların parlamasına yardımcı olur. Çünkü içeriğinde bol miktarda linoleik asit bulunmaktadır.
  • Saçların güçlenmesine yardımcı olur. İçeriğindeki Çinko ve magnezyum bundan sorumludur.
  • Saç rengini maskeler.

 

Toptan kabak çekirdeği yağı almak isterseniz lütfen müşteri hizmetleri ile iletişime geçiniz. Bitkisel Yağlar listemize lütfen inceleyin.

 

 

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…