(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Tatlı Badem Yağı (Organik) – Sweet Almond Oil

 80,00 375,00

Organik Tatlı Badem yağı (Organic Sweet Almond Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Origin : USA (Amerika Birleşik Devletleri) , Turkey (Türkiye)

CAS No : 8007-69-0 / 90320-37-9

 

Açıklama

Organik Tatlı Badem Yağı nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir? Organic Sweet Almond Oil

Organik Tatlı Badem Yağı nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir? Badem yağı, bağdemlerin preslenmesi sonucu elde edilen bitkisel bir yağdır. Aynı zamanda E vitamin ve antioksidanlar bakımından zengin olması onu özellikle kozmetik ve cilt bakım sektöründe popüler bir içerik olmasını sağlamıştır. iki türlü badem yağı bulunmaktadır. Bunlardan biri Acı badem yağıdır ki güçlü bir kokuya sahiptir ve esansiyel yağlar gibi aromaterapi ve sabun üretiminde kullanılmaktadır. Diğeri ise tatlı badem yağıdır. Sweet almond oil cilt ve saç bakım ürünlerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Bununla beraber cilt tarafından kolay emilebilir olması önemli bir avantajıdır. Tatlı badem yağı inci name; Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil olarak geçmektedir.

Kozmetikte kullanımı ve faydaları nelerdir?

Ana faydaları arasında UV ışınlarının zararlı etkilerine karşı cildi korumak ve tahrişi azaltmak bulunmaktadır. Bununla beraber güçlü bir nemlendiricidir. E ve A vitamin açısından zengin bir bitkisel yağdır.

  • Tahrişi azaltabildiği yapılan araştırmalarda kanıtlanmıştır. 
  • Ciltteki fazla yağın dengelenmesine yardımcı olmaktadır.
  • Tatlı badem yağı donuk ve cansız ciltlerin canlanmasına yardımcı olabilmektedir. 
  • Organic Sweet Almond oil cilt tonunu eşitleme yardımcı olmaktadır. Bununla beraber cilt yenilenmesine yardım etmektedir.
  • Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil yüksek oranda E vitamini, magnezyum, fosfor ve bakır içermektedir. Bu bileşenlerden dolayı çevresel faktörlerin neden olduğu hasara karşı koruma sağlamaktadır.
  • Güçlü yumuşatıcı etkisi ile tatlı badem yağı çatlakların yayılmasına ve oluşmasına engel olmaya yardımcı olmaktadır.
  • Komedojenik değildir. Yani cilt gözeneklerini tıkamamaktadır. Dolayısıyla bir çok kozmetik ürünlerin içeriğinde yer almaktadır.
  • Tatlı badem yağını, diğer taşıyıcı yağlar olarak kullanılan susam, kayısı çekirdeği, üzüm çekirdeği ve kabak çekirdeği yağı gibi esansiyel yağlarla karıştırılıp kullanılabilir.

Organik Yağ ne demektir? 

Organic terimi, toprak kalitesini korumak amacıyla sentetik uygulamaların en aza indirmeyi ve uzun vadeli sürdürülebilirliğe katkıda bulunmayı amaçlayan genel bir ifadeyi temsil eder. Bu prensiplere uygun şekilde üretilen bitkilerden elde edilen yağlar organic yağları oluşturmaktadır. Bunun ispatı için de organik sertifikasyonu vermeye yetkili olan uluslararası kuruluşların denetimine tabi olurlar. Bu kuruluşlardan sertifika alan ürünler organik yağlar kategorisinde yer almaktadır.

 

Tatlı Badem Yağı ile tarifler

 


Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml

Hoşunuza gidebilir…