(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Üzüm Çekirdeği Yağı – Grape Seed Oil

 22,00 320,00

Üzüm çekirdeği yağı (Grape Seed oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Vitis Vinifera Seed Oil

Origin Turkey (Türkiye)

CAS No 84929-27-1

Üretim Metodu / Method of Production : Cold Press (Soğuk Pres)

Stok kodu: UZUM01 Kategoriler: , ,

Açıklama

Üzüm çekirdeği yağı nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir? Grape Seed Oil

Üzüm çekirdeği yağı nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir? Meyvesinden, sapından, yaprağından, çekirdeğine kadar her detayıyla şifa deposudur. Üzüm, tarih öncesinden bu yana insan yaşamının her alanında önemli bir yere sahip olmuştur. Mitolojik dönemde tanrılara üzüm ve üzümden yapılan ürünler adanmış, sanatsal eserlerde hep üzüm yer almıştır. Grape seed oil, çekirdeklerinin soğuk pres yöntemiyle elde edilen yağdır. Kozmetik ürünlerde özellikle doğal sabun yapımında, krem losyon ve şampuanlarda, dudak balmlarında çokça kullanılmaktadır. Soğuk presleme yöntemi ile hiçbir ısıl işlem uygulanmadan sıkılmaktadır.

Üzüm Çekirdeği Yağı cildin daha canlı görünmesine ve tazelik kazanmasına yardımcı olur. Çoklu doymamış yağ asitleri, omega-6 yağ asitleri, beta-karoten ve C, E vitaminleri bakımından zengin olan yağı’nın cilde ve saçlara faydaları oldukça fazladır. Kuruluk sorunu yaşadığınız tüm bölgelere bu bitkisel yağı uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda sivilce oluşumunu da engellediği bilinmektedir. İçeriğinde yoğun miktarda E vitamini bulundurur. İçeriğindeki E vitamini zeytinyağındakinin neredeyse iki katı kadardır. Bileşenlerinde oldukça etkili bir şekilde cildi besleyen ve  nemlendirici olan E vitaminini bulunmaktadır. Antioksidan özelliklerinden dolayı gözeneklerin tıkanmasını engeller.

Doğal sabun yapımında en çok dikkat edilmesi gereken seçenekler arasında en önemlisidir yağ seçimi. Kaliteli bir yağ ile yapılan ürünler hiç şüphesiz cildinize aradığımız ferahlığı hissettirecektir. Üzüm Çekirdeği Yağı ile yaptığınız ürünler sizlere aradığınız kaliteyi bulduğunuzu hissettirecektir.

 

Üzüm çekirdeği yağı Özet

  • Grape seed oil, üzüm çekirdeklerinin preslenmesi yöntemi ile elde edilmektedir.
  • İçeriğinde bol miktarda proantosiyanidinler, pikogenol, tokoferol, linolenik asit ve diğerleri gibi fitokimyasallar da bulunmaktadır. Araştırmalarda güçlü antioksidan özelliklerinin olduğunu ortaya koymuştur.
  • Bileşenleri arasında yer alan doymamış yağ asitleri olan PUFA’ların yüksek oranda ve konsantrasyonda bulunmaktadır. Dolayısıyla nemlendirici özelliklerine katkı yapmaktadır. Zeytinyağı ile karşılaştırıldığında aynı derecede nemlendirici özelliklere sahip olduğunu ancak daha kolay emildiğini göstermektedir. Aynı zamanda bu araştırmada zeytin yağına göre daha yüksek oranda E vitamini olması onu daha besleyici yapmaktadır.
  • Hasas ciltler için rahatlıkla kullanılabilir. Bununla beraber yağlı ve akneli ciltlerede uygundur. Çay ağacı yağı, gül suyu ve cadı fındığı ile karıştırılıp kullanılabilir.
  •  E vitamini, proantosiyanidin, flavonoidler, karotenoidler, fenolik asitler, tanenler ve stilbenler gibi bir dizi antioksidan içerdiğinden yaşlanma karşıtı ve antiinflamatuar etkilere sahip olabilmektedir.
  • Nane, çay ağacı, lavanta, bergamot ve tarçın kabuğu yağları gibi esansiyel yağlara taşıyıcı yağ olarak kullanılabilmektedir.
  • inci name : Vitis Vinifera (GrapeSeed Oil

 

 

 

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…