(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Yaban İğdesi Yağı

 120,00 900,00

Yaban iğdesi yağı
INCI Name: Hippophae Rhamnoides Fruit Oil
CAS No: 90106-68-6

Stok kodu: YABANYAG Kategoriler: , , , ,

Açıklama

Yaban İğdesi Yağı Nedir?

Yaban iğdesi bitkisi Avrupa, Orta Asya, Kafkaslar, Sibirya Çin ve Tibete kadar geniş bölgelerde yetişmektedir. Bitkinin turuncu ve parlak meyveleri vardır. İşte yaban iğdesi yağı bu meyvelerin tohumunun sıkılması ile elde edilmektedir. Sea Buckthorn Oil olarakta bilinen bu bitkisel yağı diğerlerinden bir adım öne taşıyan en önemli özelliği portakal yağından bile fazla C vitamini içermesidir. Ne var ki vitamin C, doğal kozmetik hammaddeleri içerisinde önemli bir yere sahiptir. Çünkü antioksidan özelliği var demektir. Dolayısıyla bitkisel yağ bileşenlerinde dahil olduğu bir anti aging kremi yapacaksanız, muhakkak Yabani iğde yağını gözardı etmemelisiniz. Ayrıca E ve P vitaminlerinin yanı sıra malik asit ve sitrik asit açısından zengin bir kaynaktır. Latince olarak Hippophae rhamnoides olarak bilinen bu bitkisel yağın faydalarına ve özelliklerine bir bakalım. (Yabani iğde yağı nedir?)

Yabani iğde yağı nedir? –  ne işe yarar?

  • Güçlü bir antioksidandır.
  • İyi bir nemlendiricidir.
  • Yaşlılık belirtilerini yavaşlatmaya yardımcı olur.
  • Cilt Güçlendirici Fitosteroller İçerir
  • UV ışınlarına maruz kalmanın neden olduğu oksidatif strese karşı korur.

Yabani iğde yağı cilde faydaları?

  • Cildi nemlendirir.
  • Antioksidanlar açısından zengin olmasından dolayı serbest radşkallerşn neden olduğu cilt sorunlarına karşı koruyucur.
  • Hiperpigmentasoyunu dengeler, dolayısıyla cilt tonunu düzenler.
  • Anti-bakteriyel ve Anti-mantar etkileri vardır.

Yaban iğdesi yağı komedojeniktir. Dolayısıyla ciltteki gözenekleri tıkamaz. Bununla beraber bitkisel yağı jojoba yağı ve skualen ile seyreltip kullandığını vakit sonuçları çok iyi olacaktır.

Yabani iğde yağı nasıl kullanılır

Yaban iğdesi yağını taşıyıcı yağ özelliğinde olduğundan dolayı cildinize direk uygulayabileceğiniz gibi başka yağ ve vitaminlerle karıştırığ yüz maskesi veya serumu hatta krem ve losyon içeriğinde de kullanabilirsiniz.

Yüz serumu tarifi

Bu bileşenleri bir kabın içerisinde karıştırıp, yüz serumu olarak akşamları kullanabilirsiniz. (kozmetik hammadde tedarikçisi)

Toptan kozmetik hammadde tedarikçisi Sabunaria:

Doğal kozmetik hammaddeleri ve kozmetik kimyasalları satışı gerçekleştiren Sabunaria, sizlere en iyi ve en kaliteli bileşenleri sunmaktadır. Yüklü miktarlarda tedarikleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz. (0543) 923 1370

 

 

 

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml

Hoşunuza gidebilir…