(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 150 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Jojoba Yağı (Organik)

 35,00 200,00

Organik Jojoba yağı. Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

Temizle

Açıklama

INCI adı: Jojoba Seed Oil Golden, Cold Pressed Organic (Simmondsia Chinensis Seed Oil)

Jojoba yağı, anavatanı Arizona, California ve Kuzey Meksika ‘dır ve Simmondsia Chinensis bitkisinin tohumlarından elde edilir. İçerisi yağ asitleri açısından oldukça zengindir, kısaca Palmitic acid, Palmitoleic acid, Stearic acid, oleic asit, Arachidic asit, 11-Eicosenoik asit, behenic asit, eruric asit, Lignoceric asit ve nervonik asit içerir.Bu da onu kozmetik sektöründe ve cilt bakımında son zamanların en çok tercih edilen yağı yapmıştır.

 

Her doğal yağ yüzünüz için uygun değildir, bizler yüz için badem, argan veya jojoba yağı öneriyoruz. Örneğin, Jojoba yağını cilt bakım rutininizin makyaj temizleme kısmında kullanabilirsiniz. Pamuğa damlatacağınız birkaç damla jojoba yağı hem yüzünüzü makyajdan arındırır hem de temizlerken cilt nemini kaybetmemiş olur.

Bir diğer önerimiz yüz masajı ya da yüz yogası yaparken Jojoba yağı tercih edebilirsiniz. Doğal taşlar ve doğal yağlarla desteklenmiş yüz yogası veya masajı cildinize gereken parlaklık ve özeni sağlayacaktır.

Veya günlük cilt nemlendiricinizin içine 1 çay kaşığı kadar Jojoba yağı katabilirsiniz ancak burada dikkat etmeniz gereken kimyasal içerikli bir nemlendirici kullanıyor iseniz tepkimeye girip girmeyeceğidir. Bu nedenle bizler evde temiz içerikle hazırlayacağınız bir nemlendiricinizin içerisine katmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede hem yüzünüzü nemlendirir hem de soğuk kış aylarında yüz, el, dudak kurumalarına karşı cildinizi koruyabilirsiniz.

Jojoba yağı saç bakımında da oldukça popülerdir ancak o raflarda gördüğünüz hazır şampuanlar ya da bakım kremleri saçınıza gereken doğal yağ desteğini sunmayabilir. Bu nedenle doğal Jojoba yağını saç diplerinizden uçlarına doğru sürüp, kalın dişli bir tarakla tarayarak yağın her yere nüfus etmesini sağlayabilirsiniz. Sonrasında saçınızda bu yağı yarım saat kadar bekletip ardından ılık su ve şampuanla (tercihen evde doğal malzemelerle hazırlanmış temiz içerikli doğal şampuan) yıkayabilirsiniz. Saçınızı bir kez şampuanlamak yeterlidir aksi halde saç derisi kuruyacak, saçın beslenmesi engellenecektir.

Jojoba yağı saç derisini besleyici olarak kullanılabildiği gibi hem de saç şekillendiricisi olarak da kullanılabilir. Örneğin temiz ve kuru saçınızı Jojoba şekillendirebilirsiniz. Bu şekilde evde jöle veya kimyasal saç şekillendiriciler ile saçınıza zarar vermektense saçlarınızı beslemiş olacaksınız. Ayrıca bu sayede saçınız, daha kolay taranacak ve kırılmayacaktır.

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml

Hoşunuza gidebilir…