(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Paçuli Yağı – Patchouli Oil

 210,00 1.600,00

Paçuli Esansiyel Yağ (Patchouli Essential oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Pogostemon Cablin Leaf

OriginSri Lanka

CAS No : 8014-09-3 / 84238-39-1

Üretim Metodu / Method of Production : (Distillation) Distilasyon

 

 

Stok kodu: PACULI01 Kategoriler: , , ,

Açıklama

PAÇULİ YAĞI – Patchouli Essential oil

Spa’ların Vazgeçilmezi…Toprak, Şeker ve Baharatın Doğal Sabunlarla Dansı! 60’lı yıllarda “hippi” yaşam tarzını benimseyenler, sıradan yaşam tarzının ötesinde dünyayı bitkilerin, hayvanların ve insanların eşit olduğu ortak bir yaşam alanı olarak kullanılması gerektiğine inanırlardı. Dolayısıyla ilkeleri özgür yaşam ve doğallıktı. Hazır giyime ve markalara karşı çıkarlardı. Kendilerine özgü kıyafetleri ve tarzları günümüzde dahi kullanılmakta olan Avrupa ve Amerika’da yaşayan hippilerin o zamanlardan bu yana kullandığı yağdır Patchouli Essential oil. Aynı zamanda Mısır Firavunu Tutkamon’un mezarında da bulunan, ruhsal durumu dengeleyen çakra yağıdır. Bolluk ve bereketi temsil eder. Peki toptan ve perakende satışını yaptığımız Paçuli yağı nedir? (Toptan Paçuli Yağı)

Paçuli Esansiyel Yağı Nedir?

Paçuli Yağı adını Hintçe “pacholi” kelimesinden almıştır. Aromatik bir kokusu olan, çiçekli bir bitki türüdür. Nane familyasına aittir. Diğer adı ‘pogostemon cablin’dir. yağı elde etmek için bitkiler gölgede kurutulur ve sonra damıtma işlemine tabii tutulur. 1800’lü yıllarda kumaşları böceklerden koruduğu için kullanılmaya başlamıştır. Ne var ki bazı kültürlerde doğu kumaşlarının özgünlüğünü belirleyen mihenk taşı haline gelmiş bitkisel bir yağ olduğuna inanılmaktadır. Aslında mezopotamyada M.Ö. 5000 kadar kullanıldıkları düşünülmektedir. Patchouli oil,  paçuli bitkisinin yapraklarından üretilmektedir. Özellikle Paçuli yağı, tütsü ve kozmetik sektöründe krem, losyon, şampuan, dudak balmı, doğal sabun yapımında çokça kullanılmaktadır. Asya kültürünün önemli bir parçası olduğu için özellikle spa’larda yoğun bir şekilde tercih edilmektedir. Asya’da da yüzyıllardır paçuli bitkisinin tarımı yapılmaktadır. troğikal bir bitkidir. Brezilya , Hawaii ve Asya ülkelerinde yaygın olarak yetiştirilir. Kokusu dünyevi tarzdadır. Parfümlerde birçok kokunun notası konumundadır. Dolayısıyla genellikle erkek parfümlerinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Faydaları

Pürüzsüz ve parlak bir cilt istiyorsanız Patchouli Essential oil tam size göre bir seçenektir. aynı zamanda leke ve kırışıklık krem ve losyonlarında sıklıkla kullanılmaktadır. Paçuli Yağı ile tarifler, sadece kozmetik amaçlı olmayıp aynı zamanda parfüm, oda kokusu ve kolonya tariflerinde sıkça tercih edilmesine sebep olmuştur.

 

Tarifler

Tıraş sonrası aromaterapi

Yarım bardak Tatlı Badem Yağı

Çeyrek bardak Aloe Vera ekstraktı

Paçuli Esansiyel Yağı – 10 damla

Limon Esansiyel Yağı – 5 damla

Greyfurt Esansiyel Yağı – 5 damla

  • Bir kapta hepsini homojen bir şekilde karıştırın.

Kadın ve Erkekler için Koku

115 gr Jojoba Yağı

10 damla Paçuli esansiyel yağı

10 damla Sedir ağacı yağı

  • Bir kapta hepsini homojen bir şekilde karıştırın.

Banyo Tuzu Yapımı

3 bardak Epsom Tuzu

1.5 bardak Himalaya Deniz Tuzu

10 damla Paçuli Yağı

5 damla Tatlı Portakal Yağı

5 Damla Limon Esansiyel Yağı 

  • Bir kapta hepsini homojen bir şekilde karıştırın.

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…