(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Paçuli Yağı

 100,00 780,00

Paçuli Esansiyel Yağ (Patchouli Essential oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Pogostemon Cablin Leaf

OriginSri Lanka

CAS No : 8014-09-3 / 84238-39-1

Üretim Metodu / Method of Production : (Distillation) Distilasyon

Temizle
Stok kodu: PACULI01 Kategoriler: , ,

Açıklama

PAÇULİ YAĞI

Patchouli Essential oil

Spa’ların Vazgeçilmezi…Toprak, Şeker ve Baharatın Doğal Sabunlarla Dansı!

60’lı yıllarda “hippi” yaşam tarzını benimseyenler, sıradan yaşam tarzının ötesinde dünyayı bitkilerin, hayvanların ve insanların eşit olduğu ortak bir yaşam alanı olarak kullanılması gerektiğine inanırlardı. İlkeleri özgür yaşam ve doğallıktı. Hazır giyime ve markalara karşı çıkarlardı. Kendilerine özgü kıyafetleri ve tarzları günümüzde dahi kullanılmakta olan Avrupa ve Amerika’da yaşayan hippilerin o zamanlardan bu yana kullandığı yağdır Paçuli Yağı.. Mısır Firavunu Tutkamon’un mezarında da bulunan, ruhsal durumu dengeleyen çakra yağıdır. Bolluk ve bereketi temsil eder.

Tarih boyunca altın kadar değerli bulunmuş, nane, lavanta, adaçayı gibi bilinen aromatik bitkiler ailesine ait, pembe beyaz çiçekleriyle kendisine hayran bırakan paçuli, mis kokusuyla özellikle doğal sabun yapımında kozmetik sektöründe büyük bir hayranlıkla kullanılmaya devam ediliyor.

Kokusunun güzelliğiyle bilinen, Asya’nın tropikal ikliminde yetişen yoğunlukla Hindistan, Tayland, Tayvan, Vietnam, Çin, Endenozya Adaları civarlarında yaygın şekilde yetiştirilmeye başlanan paçuli bitkisinin yapraklarının süzülerek elde edildiği, spa’ların vazgeçilmezi, soğuk pres Paçuli Yağı mistik havasıyla güzelliği ve bakımına değer veren sizler için özenle hazırlandı!

Paçuli Yağı adını Hintçe “pacholi” kelimesinden almıştır. 800’lü yıllarda kumaşları böceklerden koruduğu için ilk kullanılmaya başlamıştır. Bazı kültürlerde doğu kumaşlarının özgünlüğünü belirleyen mihenk taşı haline gelmiş bitkisel bir yağ olduğuna inanılmaktadır. Paçuli Yağı paçuli bitkisinin yapraklarından üretilmektedir. Özellikle tütsü ve kozmetik sektöründe krem, losyon, şampuan, dudak balmı, doğal sabun yapımında çokça kullanılmaktadır. Asya kültürünün önemli bir parçası olduğu için özellikle spa’larda yoğun bir şekilde tercih edilmektedir. Asya’da da yüzyıllardır paçuli bitkisinin tarımı yapılmaktadır.

Doğal bir deodorant olarak bilinen sadece birkaç damla Paçuli Yağı’nın bile güzellik ve bakıma faydası vardır. Topraksı, şekerli ve baharatlı kokusuyla doğal sabun yapımının vazgeçilmez yağıdır Paçuli Yağı… Sabah yapılan ılık bir duştan gelen ferahlık ve huzur Paçuli Yağı ile kendini gösterecek, cildiniz ve saçlarınız Paçuli Yağı’nın büyüsüyle ışıl ışıl parlayacaktır.

Faydaları saymakla bitmez cilt bakımında antienflamatuar, antifungal özellikleri ile çok faydalı, doğal iksir olarak nitelendirilen Paçuli Yağı’nı listelerinize ekleyebilir, bu mistik yağ ile özenle hazırladığınız hediyelerinizi büyük bir güvenle dostlarınıza armağan edebilir, satışlarınızı Paçuli Yağı kalitesiyle artırabilirsiniz!

Paçuli Yağı ile tarifler

 


Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…