(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Hint Yağı (Soğuk Sıkım) – Castor Oil (Cold Process)

 95,00 3.000,00

Doğal Hint yağı (Natural Castor oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

Soğuk sıkım yöntem ile elde edilmiştir.

INCI : Ricinus Communis Seed

Origin India (Hindistan)

CAS No : 8001-79-4

Stok kodu: HINTSS Kategoriler: , , ,

Açıklama

Soğuk Sıkım Hint Yağı

Kökenleri Hindistana kadar dayanan hint yağı, yüzyıllardır şifa ve cilt bakım amaçlı kullanılmıştır. Özellikle, Ayurveda tıbbında antibakteriyel bir bileşen olarak kabul edilmiştir. Cildi iyileştiren bir bitkisel yağ olarak bakım ve tıbbi amaçlı kullanılmıştır. Günümüzde Castor oil kozmetik sektöründe başta doğal sabun yapımı olmak üzere, kaş kirpik serum yapımı, saç bakım ürünlerinde ve cilt bakım kremlerinde sıkça kullanım alanı bulmaktadır. Doğal sabun için gerekli olan kozmetik hammaddeleri zeytinyağı, hindistancevizi yağı, kakao yağı, shea yağı, kostik, palm yağı vb ne ise hint yağı da o kadar önemli bir bileşendir. Çünkü doğal sabun üretimi için onu çekici kılan en önemli özelliği ürettiği köpüktür. Şimdi Hint yağı nedir? Hint yağı faydaları nelerdir? aşağıda inceleyelim.

Cold process castor oil (Ricinus Communis Seed  Oil) nedir?

Soğuk preslenmiş hint yağı sürecinde Ricinus communis tohumlardan yağ çıkarmak için aşırı ısı kullanılmamaktadır. Böylece tohumlardan çıkarılan yağın içeriği mümkün olduğunca korunmuş olmaktadır. Ayrıca yağ asitleri, mineraller ve vitaminler bozulmadan içeriği sağlam bir yağ elde edilmiş oluruz. Soğuk sıkkım hint yağı daha saf ve daha hafiftir. Castor yağı, e vitamini başta olmak üzere Omega 6 ve 9 açısından zengin bir yağdır. Risinoleik yağ asiti açısından zengindir. Bu nadir bileşik aynı zamanda cilt bakım ürünleri için faydalı olan ester ve tuzları içermektedir. Bu nedenle kozmetik sektöründe 700’ den fala ürünün içeriğinde yer almaktadır. Araştırma çalışmaları, hint yağının yağ asitleri, flavonoidler, fenolik bileşikler, amino asitler, terpenoidler ve fitosteroller dahil olmak üzere terapötik bileşenler içerdiğini bulmuştur. 

 Kozmetikte Soğuk Sıkım Hint Yağı faydaları nelerdir?

Hint yağının saça faydaları?

Hint yağının saça faydaları aşağıdaki gibidir;

  • Saçlara parlaklık verir. Risinoleik asit ve omega-6 yağ asitleri içerir.
  • Kurumuş ve tahriş olmuş saç derisini yatıştırır.

Doğal sabun yapımında kullanımı

Cold Press Castor oil doğal sabun yapımında çok tercih edilmektedir. Güçlü bir nemlendirici olması ve köpük verme özelliği onu doğal sabun hammaddeleri için vazgeçilmez yapmaktadır. Soğuk Sıkım Hint Yağı kullanım oranı %9 u geçmemelidir. Aksi taktirde cildi kurutabilmektedir. Yüzde 3’e kadar losyonlar, kremlerde ve balsamlarda kullanılabilmektedir.

Toptan Hint yağı satın al

Toptan olarak varil ve ton bazlı hint yağı satışımız bulunmaktadır. Almak istediğiniz miktarlar fazla ise lütfen hint yağı fiyatı ve stoğu sorunuz. (0543) 923 1370

Hint Yağı ile tarifler

 


Ek bilgi

Kaç kg

250 gr, 500 gr, 1 kg, 5 kg, 10 kg

Hoşunuza gidebilir…